ŽFK Spartak će u sklopu priprema za Ligu šampiona učestvovati na prvom međunarodnom regionalnom turniru „Sarajevo Regional Cup“ na kojem će odigrati utakmice protiv SFK Sarajevo i ŽNK Osijek.

Ideja o stvaranju ženske regionalne lige dugo je prisutna među klubovima , a prvi ozbiljniji pomak ka realizaciji ove ideje načinilo je rukovodstvo SFK 2000 Sarajevo. Međunarodni regionalni turnir, kao preteča buduće regionalne lige, predviđen je za šampionke država iz regiona, kako bi odigrale nekoliko jakih utakmica pred skorašnji nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ove godine na turniru će učestvovati prvakinje Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na turniru su još trebale učestvovati i prvakinje Slovenije i Mađarske, ali su iz nekog razloga odustale.

„Zbog pandemije COVID-19 nismo bili u mogućnosti prošle godine organizovati turnir, ali sada smo odradile sve potrebne preventivne mjere, odličnu organizaciju i radujemo se početku. Morale smo u manjem obimu organizovati prvo izdanje, ali je u planu da s nama bude i mađarski Ferencvaroš, kao i tim iz Slovenije.“ – rekla je Azra Numanović ispred kluba domaćina.

„Drago nam je što ćemo ugostiti najbolje regionalne timove upravo u Sarajevu. Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan te se veselimo njegovom prvom izdanju. Koristimo priliku da našim gošćama poželimo sretan dolazak u prelijepo Sarajevo i vjerujemo da ćemo gledati izvrstan nogomet, kao uvertiru za nadolazeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene, gdje će SFK 2000 Sarajevo i ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu“ – poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Sve utakmice počinju u 17:00 časova, a odigravaju se u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.
Subota 17. jul
SFK 2000 Sarajevo – ŽFK Spartak Subotica
ŽFK Breznica – ŽNK Osijek

Utorak 20. jul 
ŽFK Spartak Subotica – ŽNK Osijek
SFK 2000 Sarajevo – ŽFK Breznica

Osim sportskog programa, kao dodatni vid turističke promocije grada, planiran je obilazak kulturnih znamenitosti grada Sarajeva, kao i svečani prijem kod gradonačelnika Sarajeva za sve učesnice turnira.

Ukoliko se sve aktivnosti budu odvijale po utvrđenom planu, naš klub bi trebao biti domaćin turnira 2022. godine.