Utakmica protiv Kolubare izgledala je kao da je prekopirana ona od pre 4 dana protiv prvakinja Moldavije. Pokazalo se da je jedina razlika bila u efikasnijoj igri „golubica“

Posle dužeg niza godina i ja sam se upisala u listru strelaca. Dobila sam povratni pas od Tijane Filipović, bila sam u izglednoj prilici da šutiram i ja sam to učinila i postigla sam gol. – ispričala je Oršoja Vajda

Od prvog minuta domaće igračice su se povukle na svoju polovinu terena sa ambicijom da prime što manje golova. U 12. minuti Oršoja Vajda, igračica u poslednjoj liniji Spartakove odbrane, nalazila se visoko na polovini terena domaće ekipe u zoni šuta. Šutira sa distance i pogađa mrežu za 0:1. Nakon prvog gola nižu se pokušaji i mnogobrojne šanse, ali za razliku od utakmice protiv Moldavki fudbalerke Spartaka su ovoga puta bile bolje raspoložene. Manje su grešile, brže razmenjivale pasove i igrale lepše za oko, pa su već u prvom poluvremenu obezbedile nedostižno vođstvo od 0:5. U listu strelaca su se do kraja prvog poluvremena još upisale: Vesna Milivojević, Anastasija Ćirić (2 puta) i Tijana Filipović.

Drugo poluvreme nije donelo promene u igri, samo promene u broju golova. U listu strelaca su se dopisale Tijana Filipović (2 puta), Tijana Matić (3 puta), Violeta Slović i Кaylle Davis. Najzanimljiviji momenat utakmice je gol u 62. minuti koji je postigla Slađana Lazarević, fudbalerka Kolubare. Izvela je slobodan udarac skoro sa polovine terena. Šutirala je direktno na gol i uspela da iznenadi golmanku Dajanu Mihajlović kojoj je preostalo samo da izvadi loptu iz svoje mreže.

„Moram priznati da sam očekivala mnogo veći otpor Kolubare s obzirom da su promenom trenera u prošlom kolu pokazale čvrstu odbranu. Mi smo igrale na visokom nivou, stvorile smo veliki broj šansi, bile izuzetno dobre u završnici i svih 90 minuta imale utakmicu pod kontrolom.“ – ispričala je Oršoja Vajda.

MESTO: Lazarevac, stadion FК Кolubara. 

DATUM: 08.11.2020. od 15:00 časova.

 SUDIJA: Milica Joksić. ASISTENTI: Marija Jovanović i Andrea Milošević. 

DELEGAT: Dejan Ivanović.

 

STRELCI:Oršoja Vajda, 12. minut

Vesna Milivojević, 15. minut

Anastasija Ćirić, 29. i 31. minut

Tijana Filipović, 37., 64. i 89. minut

Tijana Matić, 47., 58. i 86. minut

Violeta Slović, 52. minut

Slađana Lazarević, 62. minut (Kolubara)

Кaylle Davis, 82. minut