Poslednjih dana, na našim najvećim prelazima Horgošu i Gradini, primetne su učestalije zaplene duvanskih proizvoda među kojima prednjače cigarete i arome za nargile.

Gotovo 400 paklica cigareta pokušao je da preko prelaza Gradina prokrijumčari 37-godišnji bugarski državljanin, jedan od putnika autobusa koji je iz Sofije saobraćao ka španskom gradu Mirandeli.U tome su ga omeli carinici koji su 9. novembra 2020. godine, zajedno sa policijom, ovaj autobus izdvojili za detljan pregled na ulazu u našu zemlju.Tada se ispostavilo da su torbe sa ličnim prtljagom pomenutog putnika, umesto garderobom napunjene boksovima cigareta „marlboro“ i „rotmans“.

Јoš jedan neobičan slučaj zabeležen je prethodnog dana na prelazu Horgoš, kada su carinici u saradnji sa policijom zaplenili gotovo 60 kilograma različitih aroma za nargile.Prekršaj je otkriven kada je u ranim jutarnjim satima za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je bio na putu iz Hamburga ka Prizrenu.Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, vozač i malobrojni putnici rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag.Tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, najpre je u prostoru predviđenom za odmor vozača pronađeno 15 kantica od po 500 ml aroma za nargile “Fly Death Splash“.Daljom kontrolom je i u prikolici sa koferima i torbama putnika pronađeno još pet kartonskih kutija sa ukupno 50 kantica od po kilogram različitih voćnih aroma za nargile “7 days“.Krijumčarena roba će biti zadržana do okončanja postupka, a vozača autobusa iz Podujeva su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.