Početna Aktuelno ZA NEKOLIKO TRENUTAKA OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

ZA NEKOLIKO TRENUTAKA OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

162
0

Za nekoliko trenutaka, u subotu, 09. januara naša sugrađanka Marcela Stantić ostala je bez krova nad glavom. Naime, dok je na trenutak izašla iz kuće da donese drva za loženje, dok je u kući je ostao unuk, koji je gledao crtani film, dogodio se požar. Kada sam ušla u kuću, kauč je već goreo. Pokušavala sam da ugasim vatru ali je u međuvremenu vatra zahvatila i električnu instalaciju kada je nestalo vode – priča za portal Suboticadanas.rs Marcela Stantić ističući da od šoka nije uspela da pozove vatrogasce nego je to uradila njena ćerka dok je unuka uspela da iznese na bezbedno. Vatrogasci su brzo došli ali i hitna pomoć sa kojom je morala otići dok je još kuća gorela. Uspela sam da se vratim u kuću, iznesem torbu sa dokumentima ali sam se nagutala dima, kosa mi je gorela na nekim mestima a ruke su u opekotinama.  Kuća  Kosmajskoj u Malom Bajmoku koju je Marcela kupila 1987. godine postala je zgarište na kojoj je ostalo brdo uspomena i gotovo ništa što bi mogla da ponese u makar svoj privremeni dom. A ova hrabra žena već ga traži. Bila sam u socijalnom da mi daju neki smeštaj , u mesnoj zajednici . Ja bih sve platila ali nema ništa. Zet je rekao bićeš kod mene dokle god hoćeš, ali ne mogu. Ćerki koja je operisana i sledi joj dug oporavak, treba mir i život bez stresa . Moram se snaći– hrabro govori ova žena i ne posustaje.

Marcela je već kao dete prošla kroz sličnu situaciju. Sa svega nekoliko meseci, kao bebu majka ju je iz kuće u požaru spasila od vatrene stihije. Mama me je iznela iz kolevke dok nam je kuća gorela i tako mi spasila život. U subotu je Marcela ponovo ostala bez kuće ali hrabrost ove žene nagoveštava da će na možda nekoj novoj adresi sačuvati dom.

Svi koji žele da pomognu Marceli mogu to učiniti uplatom na računa 205-9001001870059-06 (Komercijalna banka) ili kontaktiraju Marcelu putem telefona 060/3051-018.

 

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime