Marka Žigmanovića, krajem oktobra očekuju čak tri koncerta i to u Čeneju, Somboru i njegovoj Subotici. Naime, nastup u Čeneju očekuje ga 22. oktobra a nastupiće na svima dobro poznatom Salašu 137 dok će u Somboru, 23. oktobra, nastupiti u mađarskoj građanskoj kasini. U ponedeljak, 25. oktobra sa početkom u 20 sati, koncert, u Subotici koji nosi naziv „Vino i gitare“ održaće se, sada već tradicionalno, u Velikoj većnici Gradske kuće a najavljeni su i gosti.

Novosadski bend „Žuti kišobran“  pratiće me na sva tri koncerta a tu su i Gergo Sič umetničko ime Gregor Krznarov kao i violinistkinja Maja Nimčević koja će koncertima dati jednu svečanu notu. Na koncertima će nastupiti Goran i Lenče Kukić iz Makedonije kao i Subotičanka Hajnalka Buš, koja je oduševila žiri u emisiji „Ja imam talenat“ – kaže nam Marko dodajući da će se na koncertu nastupiti i Vladimir Vještić iz emisije „Nikad nije kasno“ u kojoj je zapaženo učešće uzeo i sam Marko. Nastupiće i moja Milica Žigmanović, Saša Dedić, kao i ansambl Ravnica a možda bude i još iznenađenja – kaže Žigmanović dodajući da će se kao i svake godine izvoditi najlepše pesme koje muzičari retko imaju priliku da pevaju na komercijalnim nastupima. Ono što je sigirno biće to veče emocija gde će prisutni moći da se vrate na trenutak u neka davna, lepa vremena i uživaju u numerama Kemala Montena, Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Maje Odžaklijevske, Bobe Stefanovića…Ulaznice se prodaju u kafiću Bodiš & Porto po ceni od 1.200 dinara .

Kako je sve počelo

Marko je prvi kontakt sa publikom imao na dešavanju koje se zvalo Mali imitator na kojem je uz drugarice iz razreda koje su imitirale „Lokice“ imitirao Zdravka Čolića da bi negde u srednjoj školi počeo da nastupa sa bendovima. Sa svojim drugarom „upao“ sam u prvi bend a već sa osamnaest osnovali smo drugi a potom počeli sa „tezgarenjem“ gde smo svirali domaću zabavnu muziku i sticali bogato iskustvo obilazeći sva moguća sela u okolini Subotice. Nakon dolaska iz vojske Marko osniva grupu Amor čije je snimanje albuma prekinuto zbog početka bombardovanja. Marko za sebe kaže da je jugonostalgičar. Naime slušajući na radiju pesme koje kao mladić nije gotivio shvatio je da mu se sada mnoge od tih numera dopadaju što ga je i dovelo do saznanja da u potpunosti pripada tom vremenu, kada se muzika radila na drugačiji način, sa mnogo više duše, iskrenosti, autorstva. Da peva sa dušom primetio je i Željko Bebek koji je Marka Žigmanovića u takmičenju „Nikad nije kasno“ javno pohvalio i pozvao da sa njim zapeva na njegovom koncertu.  To se desilo nenadano i to niko nije mogao da očekuje – kaže nam Marko ne krijući kolika mu je bila velika čast kada ga je Željko pozvao na njegov solistički koncert da zajedno otpevaju jednu numeru.