U subotu 20. novembra, UG Zelena oaza Subotica i organizacija ITSubotica2030 više nego uspešno organizovali su akciju podizanja drvoreda na Segedinskom putu. Veliki broj ekološki osvešćenih kompanija dalo  je doprinos u nabavci sadnog materijala koje su sa svojim zaposlenima prisustvovali samoj akciji ozelenjavanja i podizanja drvoreda dok je u akciji učestvovalo i preko 300 naših sugrađana koji su poželeli da budu deo stvaranja zelene oaze od Subotice do Palića.  

Mi smo oduševljeni neverovatnim odzivom građana. Očekivali smo da nam akcija traje mnogo duže ali su sadnice posađene rekordno brzo i ovo može da uđe u anale – kaže Mihajlo Ždrnja, jedan od organizatora dodajući da je u dogovoru sa Sekretarijatom za komunalne poslove  i inžinjerima zaštite životne sredine posađeno listopadno drvo jarebika koje dostiže visinu i do 8 metara. Sa obzirom da smo blizu putnog pojasa, podzemnih instalacija i biciklističke staze preporučena je vrsta koja nema invanzivno korenje.

Subotica je još jednom pokazala da ima ljude koji vole ovaj grad, koji žele da doprinesu da on bude još lepši i zeleniji! Akcija podizanja drvoreda  nastavlja se i u subotu, 27.novembra kada je u planu pošumljavanje na Beogradskom putu od bolnice prema naselju Aleksandrovo. Plan Udruženja „Zelena oaza“ je podizanje preko 120 kilometara drvoreda na teritoriji Subotice.