Uslovi korišćenja

Posted on 12 januara, 2021, 11:54 am
9 mins

 

Pristupom portalu Subotica Danas smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u celosti prihvata.

AUTORSKA PRAVA

NGI Gregorčić Business Solutions d.o.o. je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene tekstualne vizuelne iaudio sadržaj, baze podataka i programerski kod koji su prezentovani u elektronskom izdanju na stranici www.suboticadanas.rs .

Prenošenje tekstova ili delova tekstova, dozvoljeno je samo uz saglasnost sa redakcijom portala Subotica Danas, osim u slučaju kad je sa redakcijom postignut dogovor o drugačijim uslovima.

Prilikom ovakvog prenošenja obavezno je navođenje izvora (izvor: „Portal Subotica Danas“) ispod naslova,. Identični uslovi važe i za fotografije. Nije dozvoljeno isecanje fotografija.

U slučaju prenošenja teksta ili informacija iz teksta, kao i fotografije suprotno navedenim pravilima, NGI Gregorčić Business Solutions d.o.o. zadržava pravo da pokrene postupak radi zaštite autorskih i drugih srodnih prava i nadoknade štete.

Preuzeti sadržaji na portal Subotica Danas su postavljeni u najboljoj nameri i u skladu sa pravilima deljenja sadražaja sa naznačenim izvorom, odnosno vlasnikom autorskog prava nad preuzetim sadržajem.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portal Subotica Danas povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo kao i interes, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

FOTOGRAFIJE  DRUGIH AUTORA

Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, NGI Gregorčić Business Solutions d.o.o odnosno portal Subotica Danas ne može da odgovara za verodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali.

Portal Subotica Danas ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija na portalu.

PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

Portal Subotica Danas zadržava pravo promene – ukidanje bilo kog objavljenog sadržaja bez prethodne najave i obrazloženja.

KOMENTARI

Komentari koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju, odnosno koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.

Komentari u kojima se skreće pažnja na slovne i tehničke propuste neće biti objavljeni, ali se mogu možete uputiti redakciji na navedenu mejl adresu.

Redakcija portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka. Komentare u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba.

Deo komentara označen sa [*…*]sadržaj je koji je urednik procenio da nije u skladu sa uređivačkom politikom, ali je u manjem delu u odnosu na ostatak komentara koji ispunjava kriterijume za objavljivanje.

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i  nisu stavovi portala Subotica Danas.

OGLAŠAVANJE

Portal Subotica Danas nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem i nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Portal Subotica Danas ne snosi odgovornost za sadržinu veb stranica izvan svog portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal Subotica Danas poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca, s tim da može koristiti podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala /isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu/ ili podatke obezbeđene od strane posetilaca ili korisnika kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu ovih podataka portal dolazi do saznanja koji su sadržaji najpopularniji. Podaci o korisnicima mogu uključivati i informacije koje se mogu individualno identifikovati u odnosu na određeno lice /IP adresa/, kao i zbirne informacije o korisnicima.

Portal Subotica Danas se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Portal Subotica Danas ima obavezu saradnje sa državnim organima kao što su policija i sudstvo, te na njihov pismeni zahtev može da dostavi određene podatke o korisnicima sajta.

REGISTACIJA NA SAJTU I KORISNIČKI NALOZI

Registrovanjem na portalu korisnik je obavezan da prođe postupak registracije, unese istinite podatke, te odabere podatke za logovanje (e-mail i šifru).

Portal Subotica Danas  zadržava pravo da ukinu ili da uskrati mogućnost korišćenja korisničkog naloga i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

PLASIRANE VESTI

odnosno skup informacija od javnog značaja vezane su za Grad Suboticu. Informacije koje se plasiraju su procena redakcije i nisu podložne uticaju spoljašnjih faktora. U vestima nalaze se informacije koje su obrađene od strane redakcije, odnosno prenešene u saradnji sa nekim od javnih glasila), a iste su potpisane. Informacije koje su dostavljene ovom portalu su informacije od javnog značaja, nisu autorsko delo i kao takve smatraju se sadržajem za koji nije potrebno da se navodi izvor. Sve informacije su prošle uređivački kolegijum i smatraju se informacijama koje zadovoljavaju plasiranje u javnost.

DRUŠTVENE MREŽE

 

Portal Subotica Danas paraleno sa portalom koristi i društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram. Ovi kanali komunikacije su alternativan način plasiranja sadržaja.

DEŠAVANJA

Portal Subotica Danas omogućava organizatorima dešavanja na teritoriji grada Subotice i neposredne okoline da besplatno oglase organizaciju dešavanja javnog karaktera. Dešavanja postavljaju isključivo sami organizatori. Najave dešavanja koje su prezentovane na portalu su prošle uredničku kontrolu.

Dešavanja se postavljaju kroz formular koji se nalazi na sekciji „Dešavanja“. Organizator dešavanja, ili lice koje želi da informiše javnost o nekom dešavanju, može da postavi neograničen broj najava u neograničenom vremenskom periodu. Informacije o dešavanju moraju da budu jasno i dovoljno precizno opisane kako bi korisnik informacije bio informisan o istoj. Korišćenje specijalnih karaktera u najavi je strogo zabranjeno i takve najave dešavanja mogu da budu odbijena.

Dešavanja koja nisu u skladu sa gore navedenim uslovima korišćenja neće biti odobrena, a portal nema obavezu da o tome obavesti autora.

FOTOGRAFIJE

Portal Subotica Danas ima profesionalne fotografe koji prate određena dešavanja u skladu sa uređivačkom politikom portala. Sve fotografije koje imaju nalepljeni logotip su vlasništvo portala.

IZMENE I DOPUNE PRAVILNIKA I USLOVA KORIŠĆENJA

Portal Subotica Danas može izmeniti, dopuniti Pravila i uslove korišćenja.Pravilnik važi od 01.septembra 2020.godine