Mladim subotičkim umetnicima, članovima Likovne radionice EmArt uručene su nagrade sa međunarodnih likovnih takmičenja iz Kine, Japana i Rumunije. U ime grada, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Milanka Kostić čestitala je mladim stvaraocima i uručila im priznanja i požela im još mnogo uspeha i nagrada. EmArt polaznici već  godinama nižu uspehe kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima .

Umetnička dela mladih stvaralaca nikoga ne ostavljaju ravnodušnim jer iz njih izvire talenat, emocija, posvećenost, kvalitet ali i veliki trud i rad – rekla je Kostić dodajući da su nagrade koje osvajaju potvrda su da su na ispravnom putu koji će im omogućiti da sanjaju svoje snove kroz maštu, imaginaciju , inovaciju i lepotu. Učite kroz umetnost i umetničko obrazovanje, radite i dalje na svojoj kreativnosti i stvaralaštvu ali i na usvajanju novih znanja jer će vam to omogućiti afirmaciju i uspeh a Grad Subotica će i u buduće podržavati i ulagati kako u kulturu tako i u obrzaovanje, dve značajne oblasti za napredak društva.

Likovna radionica EmArt tokom svog osamnaestogodišnjeg rada dobila je mnoge nagrade i priznanja iz čak 30 zemalja. Ovoga puta tri bronzane nagrade stigle su iz Kine i to za Mariju Ristović, Lidiju Uzelac i Teodoru Gagić. Na ovaj konkurs pristiglo je više hiljada radova iz 26 zemalja dok je bronzanu medalju osvojila i Dorina Berenji za konkurs u Rumuniji na koji je pristiglo 827 iz 21 zemlje. Zlatne i srebrne diplome stižu iz Japana sa konkursa na kojem je učešće uzelo 45 zemalja sa 6864 rada. Naime bronzanu medalju sa ovog konkursa dobila je Kiara Čepelak, srebrnu Nika Papac dok je zlatnu medalju osvojio Tomaš Gombaš. Tomaš, učenik trećeg rareda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” skromno je, kao pravi mali umetnik izajvio da nije očekivao nagradu kao i da crta još od zabavišta.