UEFA LIGA ŠAMPIONA-ŽFK SPARTAK

Spartakove „golubice“ će u sredu 18. novembra po deseti put nastupiti u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona. Ove godine prolaz u društvo najboljih će potražiti u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. U proteklih 10 godina „golubice“ su čak šest puta uspele da se kvalifikuju u 1/16 finala među 32 najbolja kluba Evrope.

 Zbog obaveza koje u cilju očuvanja zdravlja nalaže UEFA, Spartakova ekspedicija je boravila i pripremala se u Miznah hotels & resorts u Zobnatici, a nakon toga je svoje boravište premestila na jug, u Niš. Ljubaznošću Dejana Propadala, direktora FK Radnički Niš, „golubice“ su obavile jedan trening na stadionu FK Radničkog na Čairu. Takođe je obavljeno i PCR testiranje svih članova Spartakove ekspedicije koja danas kreće put Bugarske. Zdravstveno stanje, motiv i raspoloženje su na visokom nivou.
Rezultati PCR testa su negativni u pozitivnom smislu, pa će Spartakova ekspedicija danas, 17. novembra, krenuti za Bugarsku.U toku dana Spartak će odraditi oficijelni trening na stadionu Nacionalne fudbalske akademije „Vasil Levski“, od 14:00 časova, posle čega će ekipa biti smeštena u Kući fudbala Fudbalskog saveza Bugarske u Park & SPA „Boyana“.