Narodno pozorište iz Subotice, stiglo je do kraja jedne, po mnogo čemu, drugačije sezone. U specifičnim uslovima, kada je mnogo toga stalo, kreativan rad u pozorištu nije. Odigrali smo osam premijera, uz predstave koje su već bile na repertoaru, a naša sala bila je puna na svakom izvođenju, naravno uz poštovanje svih mera koje su bile na snazi. Ugostili smo druga pozorišta kao i studente Akademije dramskih umetnosti iz Beograda, dok smo mi gostovali u Beogradu, Smederevu, Užicu, Novom Sadu, Senti, Somboru, Kišvardi, Morahalomu… Naše predstave učestvovale su na prestižnim festivalima, sa kojih smo se vratili sa nagradama.

Na 38. Nušićevim danima naša predstava „Ožalošćena porodica“ je pobedila. Prvi put u istoriji ovog festivala, predstava na mađarskom jeziku je proglašena je za najbolju. Sa nestrpljenjem iščekujemo završetak festivala u Kišvardi, kao i 66. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, gde smo za predstavu Kus petlić u režiji Milana Neškovića, doživeli ovacije publike. Potpisali smo dva protokola o sardnji i to sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada. Sudeći po svemo što smo do sada postigli, ova sezona bila je veoma uspešna. Iako, idemo na malu pauzu, to ne znači da nećemo planirati i razmišljati o projektima koji nas očekuju u novoj. Željno iščekujemo i da se u uselimo u našu zgradu i da konačno dobijemo uslove kakve zaslužujemo.

Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, zadovoljan rezultatima, istakao je da pozorište čine pre svega ljudi. Imam odličan tim, sjajne i višestruko nagrađivane glumice i glumce, odličnu tehničku podršku, odgovornu upravu, i svi oni su zdušno radili i dali sve od sebe. Veoma sam ponosan na sve svoje kolege koji su na svakoj predstavi pokazali veliki profesionalizam. Takvim prisupom naše pozorište ima renome kakvo zaista i zaslužuje. Ovi ljudi su pokazali da i u najtežim trenucima, mogu biti najbolji. Koristim priliku da se svakom od njih zahvalim. Zbog svih njih ponosni privodimo kraju i ovu sezonu – zaključio je Nikolić.