Manifestacija „Festival ljubavi”, u organizaciji “Zelenih Subotice” održaće se, po 4. put u petak, 10. septembra, u Dudovoj šumi sa početkom u 13 časova. Manifestacije se organizuje u cilju povećanja socijalne inkluzije dece sa decom sa posebnim potrebama uz bogat kulturno umetnički i sportski program. Dečje pozorište, dečji hor “Iskončići”, OŠ “Sonja Marinković”, OŠ Dositej Obradović”, dečji crkveni gor Emanuil kao i Dom za decu Kolevka samo su deo učesnika festivala a u goste će doći i deca sa posebnim potrebama iz Valjeva.

U toku manifestacije biće organizovana i kreativna radionica kao i mnoge sportske aktivnosti a neke od disciplina su fudbal, hokej na travi, američki fudbal, karate, rvanje, stoni tenis, atletika, džudo dok će deca imati priliku da se upoznaju sa aktivnostima izviđača i lovaca, da se oprobaju u skakanju u džaku odnosno u vuči konopaca.

Ljubav je jednostavno deo svih nas a mi smo jednostavno da zaboravili kako da komuniciramo jedni sa drugima, kako da pokažemo osećanja jedni prema drugima – rekla je članica Organizcionog odbora festivala, Nataša Vrabčević dodajući da ovakve manifestacije baš to omogućuju.