Danas je u Vinariji Zvonko Bogdan, za grupu turista iz Ruske federacije upriličen prijem dobrodošlice. Turiste je svečano primio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, u prisustvu predstavnika udruženja i projektnog tima ,,Iz Srbije s ljubavlju“ na čiju inicijativu uz pomoć implementacije projekta dolaze prve grupe stranih turista u AP Vojvodinu.

Pre svega dakle dugujem zahvalnost gospođi Krafčenko na organizaciji projekta „Iz srbije s ljubavlju“ jer ovo jeste povratak u normalan život – rekao je danas dr Ivanišević ističući da je ovo prva organizovana grupa turista iz Ruske federacije koja dolazi posle početka pandemije. Ovo je značajan početak razvoja odnosa u oblasti turizma između Srbije, AP Vojvodine i Rusije i mislim da smo na pravom putu. Ova grupa ljudi, koja je obišla ceo svet i koja se razume u vina moćiće da prenese utiske o kvalitetu srpskih  vina i nama je drago što će oni obići vinarije po celoj Srbiji. Mi moramo da gradimo brend srpskih vina, gradimo autentične sorte vina kao što su „sila“ i „probus“ na teritoriji Vojvodine  – navodi Ivanišević i dodaje da bi na ovaj način moglo da se govori o izvozu velikih količina kvalitetnog vina iz Srbije na tržište Ruske federacije.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam apsolutno podržava ovaj projekat i apsolutno stoji na raspolaganju za svaku inicijativu kada je u pitanju dolazak naših dragih prijatelja iz Ruske federacije.  Projekat „Iz Srbije s ljubavlju“ definisan je početkom tekuće godine i objedinjuje tradiciju, kulturu, istoriju i bogatstvo ukusa Republike Srbije, kao i AP Vojvodine i njenih osobenosti, te pruža novu percepciju svih navedenih aspekata naše zemlje, a prevashodno iz perspektive stranog turiste. Projekat  objedinjuje vinske ture i obilaske seoskih domaćinstava, kroz specijalizovane autorske turističke rute.  Nova gastronomska putovanja – master kursevi vina, degustacija sireva, garažnih vina, slepe degustacije, pravljenje ličnih vinskih kupaža, svečane večere u duhu srpske tradicije uz muzičku pratnju, samo su deo ponude koju koncipira projektni tim.  

Srbija je prelepa zemlja i fascinirani smo saznanjem da je Srbija zemlja vina –kaže Aleksej, jedan od turista koji se nalazi u poseti Srbiji dodajući da su im planovi da sa se sa severa  upute ka jugu  i istoku Srbije. Naravno, da ćemo preporučivati Srbiju kao prelepu zemlju vina  i siguran sam da će turisti iz Ruske federacije dolaziti . Olga Portanova, rukovodilac je vinskog projekta i već više od deset godina bavi se vinskim i gastronomskim turizmom a kako kaže volela bi da obiđe različite regione odnosno različite vinarije kao i da prouči gastronomiju Srbije. Srbija je jako lepa i prijatna zemlja koja se drugarski odnosi prema Rusima. Hrana je, a probajući, sa obzirom da smo tu tek drugi dan, vina iz malih vinarija posebno nam se dopalo vino „sila“. Vinarija Zvonko Bogdan je vinarija svetskog nivoa. Probali smo dve vrste vina i jako nam se dopalo vino pinot blanc  – rekla je Olga Portanova dodajući da voli malo „teža“ vina dok im je prvo vino Pino Grigio otvorilo apetit svojom „lakoćom“ .