Do subote u popodnevnim satima ljubitelji cveća moćiće da posete i eventualno kupe cveće, bilje i rastinje raznih vrsta, od onog ukrasnog, sobnog pa sve do npr  drveta japanske jabuke, i to na jesenjim manifestacijama „Cvetna pijaca“ i „Garden flora“. Na njima ove jeseni izlaže 31 izlagač iz Vranja, Vrnjačke Banje, Jagodine, Novog Sada i Horgoša ..

Iako je ponuda dobra jesenja manifestacija je kažu prodavci mnogo slabija a najviše se, zbog nadolazećeg praznika traže hrizanteme.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik gradonačelnika za komunalnu delatnost i javno komunalna preduzeća Marko Marić koji je ovom prilikom istakao da će grad uvek podržavati manifestacije ovakvog tipa.

-Izložba cveća zapravo samo još više ulepšava naš lep grad . Cveće je zamena za ljubav a ovo je pravo vreme da svako od nas unese i malo ljubavi u svoje domaćinstvo – kaže Marić.

Jesenja manifestacija izložbe cveća dosta je slabija u odnosu na prolećnu iako ljudi greše – kaže  Dušan Kontić, organizator manifestacije „Cvetna pijaca“ dodajući da se prave biljke sada sade i zagrću da u proleće dođu u pravu vegetaciju.

Ponuda cveća na manifestaciji je fantastična  – rekao je organizator manifestacije „Garden flora“ Arpad Kiš dodajući da je godina bila puna izazova kao i da je najvažnije da su se manifestacije uopšte i održale.