Carinici su na graničnom prelazu Horgoš 14.decembra 2020. godine sprečili pokušaj krijumčarenja torbi punih brendiranih proizvoda koji su kao pošiljka primljeni na prevoz do Srbije.Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju u ranim jutarnjim časovima kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi “ford tranzit“ sa prikolicom vršačkih registarskih oznaka.
Pored 26-godišnjeg vozača, u kombiju je bilo još osam putnika koji su putovali na relaciji Vupertal – Vršac i sem jednog koji je prijavio bušilicu, niko drugi nije imao ništa da prijavi za carinjenje
Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, carinici su u prikolici primetili dve velike torbe za koje je vozač izjavio da ih je primio na prevoz. Čim su ih otvorili, pred carinicima se ukazalo mnoštvo kozmetičkih proizvoda marke “viktorija sikret“: losioni i sprejevi za telo, kao i garderoba iste robne marke (pidžame, majice, bademantili, papuče itd.), ali i pet ženskih ručnih časovnika marke “emporio armani“, torbe, kao i jedan tuš za ispiranje zuba i desni. U pomenutim torbama otkriveno je ukupno 106 neprijavljenih proizvoda, čija je vrednost procenjena na gotovo 500.000 dinara.