Olivera Balašević danas je u Subotici najavila teatarsko predstavljanje svoje knjige „Planeta dvorište“. Na konferenciji za medije ona se prisetila svojih dolazaka u Suboticu kada je sa  nastavnicom fizičkog prvi put, kao desetogodišnja devojčica , došla na tradicionalni memorijalni turnir Ivandekić Bele i Marice i vratila se kući sa medaljom. Donela sam kući plaketu, ponosno stala pred mamu raskopčala jaknu i pokazala joj i bombonjeru dobijenu prilikom penjanja na postolje. Moja mama narednih nedelja bila je toliko ponosna da je i bombonjeru i medalju nosila od komšijskih vrata do vrata zašto što su one bile zaslužene – rekla je danas Olivera dodajući da je svaki put kada se iz Subotice vraćala kući, do dvorišta o kome najviše govori knjiga, vraćala sa medaljama. Jednom prilikom, baš iz Subotice, sa 19 godina vratila se i donekle zaprošena.

Moje najlepše uspomene vezane su za Suboticu i nadam se da ću to uspeti vrlo slikovito da vam predstavim na Letnjoj pozornici i ujedno vam se zahvalim time što će u okviru mog teatarskog predstavljanja biti predstavljena jedna mala premijera koja je zapravo kruna svega ono što predstavlja moj život . Knjiga „Planeta dvorište“ vezana je za odrastanje jedne devojčiceu jednoj pomalo trošnoj kući sa pet dvorišnih stanova, koja bi ujutru mirisala na pekaru, po danu na jorgovan a predveče na prženu kafu. Olivera je knjigu posvetila svojoj majci koja je za njubila izuzetno hrabra žena .

Neko bi opet rekao da je bila tvrdoglava ,moj brat bi rekao da je bila ponosna a ja bih volela sve to da zamenim za jedno jedino da kažem da je bila i srećna – rekla je Olivera Balašević dodajući da je knjiga ujedno i omaž komšijama koji su živeli u pomenutim stanovima u zajedničkom dvorištu. Inspiraciju za drugu njigu nema, a i kako kaže, od njenog žutog kofera u koji je trpala snove i ambicije gotovo je sve već opevano. Iako nije mogla ona, Oliverina knjiga „Planeta dvorište“ u proteklih godinu dana putovalaje na sve strane četiri sveta a 01. juna doputovaće na palićku Letnju pozornicu. Karte za teatarsko predstavljanje su besplatne ali ih je potrebno rezervisati na broj: 065/955-4072 i pokupiti ih na biletarnici Narodnog pozorišta.