Od četvrtka, 21. do 26. januara  u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” biće održana Svetosavska nedelja. Naime u 18 časova, svečano otvaranje obeležiće izložba slika Kodovi Danila Vuksanovića dok će u petak u 18 časova biti prrestavljen časopis Luča. O istom će govoriti članovi uredništva: Mile Tasić, urednik, David Kecman Dako I dr Stojan Berber. program će biti nastavljen u subotu kada će se održati književno veče na kojem će gost biti Autor knjige “Zaveštanje Svetog Save” Luka Mičeta. Za ponedeljak je predviđena duhovna tribina “Srpski kulturni I ekonomski obrazac u karlovačkoj mitropoliji” na kojoj će gost biti Miroslav Ilić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. U utorak 26. janura u okviru Svetosavske nedelje održaće se i osvećenje kolača I žita povodom slave Sveti Sava.

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava” već 29 godina .  Za razliku od ranijih godina, kada je Svetosavska nedelja trajala sedam dana ,ovogodišnji svetosavski program po strukturi i obimu je prilagođen trenutnim epidemiološkim uslovima koji su propisani za održavanje kulturnih događaja.

U svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića biće 30 mesta za sedenje pa se mole zainteresovani koji žele da prisustvuju programima potvrde dolazak na broj telefona 024/601-833 svakim radnim radom od 8.00 do 14.00 časova. Najavljenu izložbu slika će psetioci moći da pogledaju od 21. januara do kraja marta meseca svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 časova.Sve programe zaintersovani će moći da pogledaju na yutube kanalu Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” danima u kojima su zazakazani, ali od 20.00 časova.