Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova pripadnici Policijske uprave Subotice prikazali su danas opremu i vozila koja koriste u radu. Imate priliku da vidite šta koristimo od naoružanja u svakodnevnom obavljanju zadataka.

Možemo da predstavimo pušku Heckler & Koch MP 5, koristi kalibar 9 milimetara koju svakodnevno koristimo, zatim automatsku pušku M 70 kalibra 7,62 mm koju takođe koristimo u svakodnevnim aktivnostima odnosno pušku pumparicu – rekao je Danko Nišavić, mlađi vodnik ističući da je ovo vrlo efikasna puška a potom predstavio stariju ali vrlo efikasnu pušku za ispaljivanje suzavca, koja se koristi ukoliko dođe do pogoršanja javnog reda i mira.

Nišavić je na prezentaciji predstavio i službenu palicu koja čini sastavni deo svakodnevne opreme, pištolj CZ 9 mm, gas masku koja se takođe koristi ukoliko neko pokuđa da naruši javni red i mir. Dvogled koji se koristi na terenima kada je potrebno da se nešto uoči na većoj udaljenosti, službene lisice, zaštitna oprema koju takođe svakodnevno koristimo a tu je i zaštitni prsluk – pancir, zatim štit, štitnici za noge i naravno šlem sa vizirom odnosno štit koji čuva gornji deo tela. Nišović je još istakao da je zahvaljujući novim tehnologijama pripadnicima policijske uprave oprema lakša ali da ona ipak teži oko 10 kg.