Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević sa Pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomirom Božićem i Gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, obišao je jezero u Mišićevu -Tavankutu  radi sagledavanja priobalja koje poseduje očuvan potencijal prirodnih resursa i može biti značajna osnova budućeg razvoja turizma. Želja nam je da predstavimo jezero u Mišićevo – Tavankutu u najboljem svetlu jer ono jeste jedan od turističkih bisera a uloga svih nas u Pokrajinskoj vladi je da pomognemo promociju istih – rekao je danas Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević dodajuči da je prošle godine to bio Pačir a ove jezero u Mišićevu – Tavankutu . Svi timovi rade u istom pravcu da jezero dobije određenu turističku infrastrukturu, da se uradi sve što je neophodno kako bi ono moglo da primi veći broj turista i svakako građanima Subotice postane dostupnije. Cilj nam je da u narednoj turističkoj sezoni tako infrastrukturno opremljeno bude jedna od turističkih centara gde je turizam ozbiljno shvaćen.  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić ovom prilikom istakao je da upoznavanje sa prirodnim lepotama Vojvodine dobar uvod za zajednički rad ova dva ministarstva na promociji  ruralnog turizma.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u narednom periodu opredeliće deo sredstava koji će se odnositi upravo za ove namene, kako bi zajendičkim radom, delovanjem i većim sredstvima mogli da pomognemo svim poljoprivrednim gazdinstvima koja se opredeljuju ka ruralnom turizmu odnosno svim udruženjima i drugim zainteresovanim licima koja svoju delatnost vide u ruralnom turizmu.

Ovih danaradi se na  analazi Strategije razvoja turizma koja ističe sledeće godine na teritoriji Vojvodine a u cilju pripreme  nove strategije predstavnici Ministarstva svakog vikenda obilaziće ruralne sredine. Ispred Udruženja Biser, predstavnike Ministarstva dočekao je Josip Burger koji se zahvalio što će jezero konačno moći da se koristi sa svim svojim potencijalima. Naime, u planu je da se jezero omeđi od okolnih njiva, izgrade mobilijari, zasade sadnice, i postave kante za smeće kako bi u lepotama ovog vojvođanskog bisera uživalo što više ljudi.