U petak, 03. septembra, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, počeće  Zavičajni dani 2021 koji će, uz bogat program, okupiti mnoge umetničke stvaraoce i mlade umetnike. Biće ovo prilika da se mladi upoznaju sa tradicijom odnosno da se stariji prisete lepih trenutaka – rečeno je na upriličenoj konferenciji za medije uz naglasak da ni ove godine podrška Grada nije izostala. Podršku za organizovanje Zavičajnih dana 2021 dao je i Fond za izbegla i raseljena lica kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu. Program počinje u 20 satu na gradskom trgu nastupom odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole nakon kojeg će uslediti nastup Ene Gogić, interpretatorke dečijih zabavnih pesama koja je na međunarodnim festivalima osvojila mnogobrojne nagrade. Nešto kasnije uslediće i nastup Fenečkih bisera. Organizatori Zavičajnih dana trudili su se da, pre svega, daju doprinos očuvanju i negovanju tradicionalne srpske kulture, kako se identitet jednog naroda u procesu globalizacije ne bi izgubio. U subotu, 04. septembra program počinje u 18 časova a nastupiće muzički izvođači: narodni guslar Ljubomir Pavlović, Sanja Đorđević i Milomir Miljanić dok će u nedelju, takođe na Trgu nastupiti Kiki Lesandrić i Piloti.

   U ponedeljak, 06.septembra u Velikoj većnici održaće se promocija knjige “Banija”- sabrana dela a na istoj će učešće uzeti:  mr Milan Miljević, dr Milan Micić, dr Milan Gulić, dr Nebojša Stambolija i Milorad Ćorković.

   Biće ovo kolaž kulture različitih žanrova i ukusa a trudili smo se da zadovoljimo ukus kako onih najmlađih tako onih ljubitelja klasične i etno muzike – kaže Tode Nikoletić jedan od organizatora Zavičajnih dana.

   Program Zavičajnih dana proširiće se i na još naredne dve subote u mesecu septembru kada će se u holu hotela Galeria održati humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi odnosno sportski dan u hali Peštan.