Tradicionalne regate „Trofej Beograda“ i „Prvenstvo Beograda“ za klasu Optimist u organizaciji beogradskih klubova, održana je 9-10. oktobra na Savskom jezeru. 

Regata je okupila 44 takmičara i ovogodišnjih polaznika škola jedrenja. Prvog dana održane su 3 trke, a drugog dana takođe 3 trke po izuzetno ekstremnim uslovima, uz veoma niske temperature.

Jedriličarski Klub Palić su predstavljali takmičari Roland Kovač, Tamaš Arnold, kao i početnici David Česko i Marko Atić, uz pratnju trenera Atile Dubičanac.

U kategoriji početnika, takmičari sa Palića su se dokazali svoje kvalitete osvojivši prvo i drugo mesto, i to prema sledećem:

David Česko – 1. mesto

Marko Atić – 2. mesto

Istovremeno, trener Dejan Zakić je napredne jedriličare klase Optimist vodio na Balaton, u Alšoorš, na AUDI OPTIMIST regatu, koja je organizovana od strane BALATONI YACHT CLUB, u periodu od 8. do 10. oktobra.

Na regati je učestvovalo 133 takmičara, a Jedriličarski Klub Palić su predstavljali Nenad Zakić, Bertalan Molnar i Tijana Zakić. Ukupno je održano 8 trka u veoma jako konkurenciji, uz vetar od 8 do 18 čvorova i talase od 1 metar. 

Nenad Zakić je zauzeo 26. mesto u zlatnoj grupi, a Bertalan Molnar 16. mesto u srebrnoj grupi. Ova regata im je ujedno bila priprema za poslednju regatu u 2021.godini, koja se boduje za Državno Prvenstvo Srbije, koje će se održati u periodu od 21. do 24. oktobra na Dunavu, u Zemunu, gde će Nenad braniti titulu Prvaka Srbije u 2021.godini, a Bertalan titulu Prvaka Srbije u kategoriji do 12.godina.