Na sportskim terenima u okviru Sportskog-rekreativnog centra „Janko Pejanović“ na Paliću  otvoreni su tradicionalni sportski dani Ekonomskog fakulteta u Subotici. Otvaranju su u petak, prisustvovali Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. Jedan od prioriteta Pokrajinskog sekreterijata  je podrška omladinskoj politici, podrška mladim i talentovanim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da u svojim energijama i novim idejama pomognu naše društvo da napreduje iz dana u dan– rekao je Basta dodajući da je svakom mladom čoveku pored učenjapotrebno da se bavi sportom. Sport kao sastavni deo života čini da se bolje osećamo i da smo zadovoljniji , kroz sport jačamo samopouzdanje ,samodisciplinu ,odgovornost i toleranciju. Događaji poput današnjeg dana treba da budu kruna sportskog akademskog života ali i mogućnost druženja i razmena iskustava ,uživanja i takmičenja . Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević ovom prilikom zahvalio se organizatorima što su odlučili da upravo u Subotici održe ovu manifestaciju i poželeo takmičarima puno sreće, malo povreda i mnogo ljubavi.  

Ja imam jednu želju a to je, da vi kad završite fakultete, ostanete u Subotici ,to je budućnost i privrede i turizma. Ekonomski fakultet je tokom proteklih 60 godina postao jedan od simbola ovog grada i svaki subotičanin je ponosan na tradiciju i ugled ove visoko školske ustanove . Deo te tradicije postao je i sportski dan koji vezuje studente na najbolji način , jača timski i takmičarski duh ,podstiče zdrave stilove života i zajedništva.

Danas smo okupljeni oko sporta na terenima koji su do pre tri godine bili potpuno zapušteni i neupotrebljivi, dok danas predstavljaju kapacitete u skladu sa svim sportskim standardima – rekao je Bakić  ističući da su to rezultati politike koju grad Subotica vodi od 2016. godine. Do sada najboljom saradnjom između republike ,pokrajine i gradske vlasti , unapređuje se sve ono što čini kvalitetan studentski život odnosno realizuju veliki kapitalni projekti poput najsavremenijeg studentskog odmarališta čiji završetak očekujemo sledeće godine ali koje će već sada biti domaćin studentima subotičkog ekonomskog fakulteta sa odeljenja u Novom Sadu i Bujanovcu – rekao još

Gradonačelnik Bakić i zvanično proglasio sportske dane otvorenim. Organizatori ove trodnevne manifestacije, ne kojoj će se oko 250 studenata iz Subotice i Novog Sada takmičiti u odbojci, košarci, basketu, rukometu i fudbalu su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta. Ispred Organizacije studenata Ekonomskog fakulteta Ivan Maljković poželeo je da svim učesnicima da takmičenja proteknu u fer pleju dok se ispred Omladinskig organizacija Grada prisutnima obratio Milorad Milojević koji je za sledeću godinu, u maju najavio manifestaciju „Građevinijadu“ koja će okupiti 1200 studenata sa 25 različitih fakulteta iz Srbije i regiona.