Predsednik Skupštine Grada dr Balint Pastor otvorio je danas na Velikoj terasi na Paliću međunarodnu ultramaratonsku trku u nekoliko disciplina kao i državno prvenstvo Srbije u trci od 24 časa, 50 km i 100 km a koju organizuje Ultramaratonski Savez Srbije. Čast mi je da i ove godine mogu da prisustvujem otvaranju ove trke na Paliću koja se  15. put održava  pored Palićkog jezera – rekao je Pastor ističući da je ovo, pre svega, zasluga vrhunske sportistkinje, Elvire Janoši koja je u ovoj disciplini postigla rezultate koji se pamte i danas.

Ultramaratonka, Elvira Janoši 1995. godine dobila je nagradu Pro urbe od Grada a po završetku takmičarske karijere postaje trener i organizator trka a zahvaljujući tome Subotica i Palić po 15. put domaćini su državnog prvenstva koje je ujedno i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – rekao je još Pastor i zahvalio se takođe Srpskom ateltskom savezu, Klubu Paligo Palus i Ultramaratonskom savezu Srbije.  Srpski ateletski savez četvrtu godinu za redom organizuje državno prvenstvo na Paliću – rekao je ovom prilikom Goran Čegar , predsednik Saveza ističuči da je ceo ambijent Palića sjajan. Jako je teško trkačima koji trče 24 sata ali mi smo tu uz njih. Drago mi je da sam deo ove priče – rekao je Čegar i zahvalio se prisutnim sudijama na takmičenju. Predsednica Saveta MZ Palić Marta Dobo zahvalila se pre svega volonterima koji pomažu da takmičari lakše prođu zahtevne trke kao i da sve protekne u najboljem redu a potom Elviri Janoši i takmičarima koji iz godine u godinu dolaze na Palić.

Nadamo se da će se i ove godine sa lepim osećanjima i doživljajima vratiti kući i jednom se sa svojim porodicama ponovo vratiti kao turisti . Predsednik Skupštine Grada dr Balint Pastor predao je simboličan poklon Elviri Janoši zastavu Grada Subotice i istakao da Grad trku pomaže finansijski u skladu sa mogućnostima.