Danas u Velikoj većnici Gradske kuće održana komemoracija Gojku Radiću koji je preminuo u subotu, 20. marta. Gojko Radić  rođen je 1960. godine u opštini Teslić u Republici Srpskoj, od oca Stanka i majke Cvijete. Osnovnu i srednju školu završio je u Tesliću a tokom kasnijeg života stekao je diplomu pravnika. 1991. seli se u Tenju u okolinu Osijeka a 1996. doselio se u Suboticu gde je dugi niz godina bio aktivan u Srpskoj radikalnoj stanci. Bio je odbornik Skupštine opštine kasnije Grada Subotice u svim sazivima od 2002. godine do danas. Biran  je za narodnog poslanika u sedmi saziv narodne skupštine Republike Srbije, od 14. februara 2007. do 11. juna 2008. godine. Na izborima 2008. godine ponovo je izabran za poslanika u osmi saziv Narodne skupštine, od 11. juna do 31.05. 2021. godine. 21. oktobra 2008. godine učestvuje u osnivanju Srpske napredne stranke u kojoj će tokom godina obavljati nekoliko visokih dužnosti. Mandat narodnog poslanika osvojio je i na izborima 2012. godine a ostavku u devetom sazivu podnosi 06.decembra 2012. godine nakon čega je imenovan za savetnika prvog potpredsednika Vlade i Ministra odbrane Aleksandra Vučića. 2013. godine imenovan je u savet za Vojvodinu Srpske napredne stranke. Gojko Radić u Subotici bio je angažovan u mnogim humanitarnim aktivnostima a 27. septembra 2020. godine Srpska pravoslavna crkva dodelila mu je orden Svetog Save drugog reda za poseban doprinos crkvenoj opštini Palić, izgradnji i uređenju Hrama Svetog Ilije na Paliću. Bio je oženjen, otac dva sina i deda troje unučadi.

Nema potrebe da vam pričam o prijateljstvu između Gojka i mene , koje je trajalo skoro 30 godina. To nije bilo prijateljstvo nego bratski odnos. Mislim da Srpske napredne stranke ne bi ni bilo da nije bilo Gojka jer me je on, u momentu kada sam odlučio da odem pitao a šta ćeš rođo sa nama koji smo ti verovali. Tako smo počeli –  rekao je Tomislav Nikolić na komemoraciji dodajući da je Gojko bio melem kojeg si mogao na ranu da priviješ. Ostavlja on nas sve da imamo i prijatelje i rodbinu ali nemamo više rođu. I samo imam jednu utehu. Da je gore na onom svetu neko napao Srbe i da je Gojko otišao da ih brani.

Gradonačelnik Stevan Bakić obratio se skupu koji je izrazio saučešće porodici Radić zbog iznenadnog odlaska istaknutog saborca, odbornika u Skupštini Grada i jednog od osnivača Srpske napredne stranke. Naš Gojko započeo je svoju političku karijeru u Republici Srpskoj gde je bio jedan od viđenijih predstavnika srpskog naroda u istočnoj Slavoniji naročito u tenji odakle je 1996. godine došao u Suboticu, proživljavajući i lično istorijsku tragediju srpskog naroda na tom prostoru. Na severu bačke nastavlja da se bavi politikom i vrlo brzo dokazuje da u potpuno novoj sredini može imati uspeha. Njegova neposrednost, otvorenost i domaćinsko držanje učinili su da među Subotičanima stekne mnoge prijatelje ali i poštovanje političkih protivnika. Tokom dugog opozicionog delovanja u Gradu vlast je od njega uvek mogla da očekuje najoštriju kritiku ali i zdravo razumevanje za pitanja od opšteg interesa. Dobrobit grada, bila mu je uvek na prvom mestu i nikada Gojkovo delovanje u opoziciji nije postalo prazno, politikansko i neutemljeno – rekao je Bakić ističući da je Radić uvek poštovao raznolikost nacija i vera u Subotici i da je nastupao sa pozicije tolerancije i uvažavanja o čemu svedoče i mnogi njegovi prijatelji među manjinskim narodima koji žive u Subotici. Prepoznavši viziju oktobra 2008. godine, koja je potrebna Srbiji i ideju o novom početku postao je jedan od osnivača Srpske napredne stranke i sve vreme ostao neraskidivo vezan za Suboticu i aktivan kao odbornik , vezan za dužnost šefa odborničke grupe. Srpska napredna stranka je njegovim odlaskom izgubila je borca za svaku njenu vrednost, i svaki njen cilj – rekao je još Bakić.

Gojko Radić sahranjen je u utorak, 23.marta u 15 časova na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.