Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće povodom donošenja Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u planiranju i realizaciji budžeta za 202o. godinu.

„Kao što se čulo u izveštaju sekretara Sekretarijata za finansije, Dubravke Rodić, postigli smo fenomenalan rezultat s obzirom na sve okolnosti koje su zadesile Grad Suboticu, državu Srbiju kao i ceo svet. To jeste rezultat kojim možemo da se pohvalimo, tako da bih se, u prvom redu, zahvalio prethodnom gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu, zatim kompletnoj lokalnoj samoupravi i koalicionom partneru Savezu vojvođanskih Mađara“, rekao je Bakić.Izrazio bih zahvalnost, dodao je, i opoziciji na jednom konstruktivnom izlaganju i na razumevanju za sve otežavajuće okolnosti koje su zadesile ovu gradsku vlast.

„Zahvalio bih se ponovo, i uvek ću se zahvaljivati predsedniku Aleksandru Vučiću, Ministarstvu finansija i ministru Siniši Malom na pomoći iz tekućih budžetskih rezervi za saniranje posledica kovida 19 za budžet Grada Subotice od 211.499.000 dinara“, naglasio je Bakić. Da bi, kako je rekao, i odbornici i građani bili mirni, gradonačelnik Bakić se pohvalio i realizacijom budžeta za 2021. godinu.

„Dosadašnja realizacija za period januar-maj 2021. godine je po udžbenicima. Budžet je stabilizovan, nismo dužni nikome ništa, pokrenuli smo otplate rata za Dom JNA i za bivšu kasarnu ’Kosta Nađ’, takozvanu Prvu kasarnu koje su bile prestale da se uplaćuju od polovine 2019. godine. Uspeli smo u nastavku da otplatimo dve rate za Prvu kasarnu i četiri rate za Dom JNA i tu smo dobrano smanjili dug. Idemo u dobrom pravcu. Oprezan sam, ali sam veliki optimista da Grad Suboticu čekaju samo bolji dani“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Po mišljenju nezavisnog ovlašćenog revizora Nacrt odluke o konsolidovanom završnom računu grada Subotice za 2020. godinu, objektivno i istinito, po svim bitnim i materijalno značajnim pitanjima, prikazuje stanje imovine, obaveza i izvore finansiranja, prihode i primanja, rashode i izdatke, tokove gotovine i izvršenje budžeta za godinu koja se završava 31. decembra 2020. godine, u skladu sa relevantnim zakonskim i računovodstvenim propisima koji su regulisani Zakonom o budžetskom sistemu i Odlukom o budžetu grada Subotice za 2020. godinu, i računovodstvenim politikama obelodanjenim u izveštaju.

izvor: subotica.rs

foto: Igor Preradović