66.STERIJINO POZORJE NOVI SAD – predstava “Kus petlić” dobila je 9 nagrada.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje i nagradu “Zoran Radmilović” za bravuru, dobila je MINJA PEKOVIĆ,nagradu za glumačko ostvarenje dobio je SRĐAN SEKULIĆ,nagradu za režiju dobio je MILAN NEŠKOVIĆ,nagradu za kostim dobila je BILJANA GRGUR,nagradu za scenski govor dobio je SAŠA LATINOVIĆ,nagradu iz fonda “Dara Čalenić” za najboljeg mladog glumca dobio je MILOŠ LAZIĆ,nagradu producentske kuće Scomediasco za epizodnu ulogu dobio je IGOR GREKSA.Nagradu Okruglog stola kritike za najbolju predstavu podelili su naš “Kus petlić” i “Vitezovi lake male”, pozorišta Kostolanji Deže.

25.JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL U UŽICU – Nagrada specijalni Ardalion za autorski tim i ansambl predstave “Radnička hronika” u režiji Veljka Mićunovića.

FESTIVAL 38. NUŠIĆEVI DANI U SMEDEREVU – Predstava “Ožalošćena porodica” u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u režiji Andreja Boke, dobila je nagradu za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija.Za glumicu večeri, publika je proglasila našu Čilu Pamer za ulogu Danice u nagrađenoj predstavi.

33.FESTIVAL MAĐARSKIH POZORIŠTA U KIŠVARDI – ERVIN PALFI glumac Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu u predstavama “Rastrgnite me” (Pozorište Kostolanji Deže) i “Ožalošćena porodica” (Narodno pozorište Subotica).

Predstava “Kus petlić” bila je poslednja premijera Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u ovoj sezoni. Tada smo rekli da nije da se hvalimo, ali imamo odličnu predstavu. To su potvrdili i poslenici kulture koji su odlučivali o najboljima na 66. Sterijinom pozorju. Bila nam je čast i zadovoljstvo sarađivati sa izuzetnim rediteljem Milanom Neškovićem koji je predvodio ekipu predstave do rezultata kojima se dičimo. Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, čestitao je svom timu: „Ovi ljudi su pokazali da i u najtežim trenucima, mogu biti najbolji. Koristim priliku da se svakom od njih zahvalim. Zbog svih njih ponosni završavamo jednu, za nas izuzetnu, pozorišnu sezonu”- zaključio je Nikolić.