Pored pedagogije i horskog dirigovanja Natalija Lukić od svoje osamnaeste godine komponuje. Nakon komponavanja za predstavu Pipi duga čarapa ističe da je komponovanje najkreativniji i najlepši momenat svakog umetnika

Subotica danas:  Kakvo je iskustvo komponovati za dečju predstavu?

Natalija Lukić: ,Pored pedagogije i horskog dirigovanja moja velika ljubav jeste i kompozicija. Prvo iskustvo sa komponovanjem bilo je takmičenje na festivalu, gde sam se pojavila sa autorskom pesmom sa svojih osamnaest godina. Prikupili smo simpatije publike, i pesma se dugo izvodila. Od tada nisam prestala da se bavim komponovanjem. Pre par meseci dobila sam poziv da komponujem za dečju predstavu ,,Pipi duga čarapa“. Iskustvo koje sam stekla u Dečjem pozorištu je najlepše životno iskustvo za mene. Saradanja sa bugarskim rediteljem, sjajnim glumcima, je nešto što ću zauvek pamtiti.

Subotica danas:  Da li si zadovoljna rezultatom i kakvi su utisci?

Natalija Lukić: ,Kada dotaknete dečja srca i kod njih izazovete emociju onda ste na dobrom putu. Najteže i najlepše jeste stvarati upravo za decu. Oni su čistog srca, i kod njih su stvari vrlo jednostavne. Mislim da sam uspela. Premijeru ću dugo pamtiti. Ovacije publike su bile neverovatne. Mnogo kompozicija, stilski različitih i na to sam najponosnija.

Subotica danas: Rad sa decom u horu je nešto što si takođe ti pa moramo da se dotaknemo i uspeha ,,Iskončića“ na nedavno održanom festivalu ,,Palićke notice“?

Natalija Lukić: ,,Iskončići“ vredno rade svakog dana. Ponosni smo na svaki naš nastup, kao i na projekte koji su iza nas, i na one koji tek dolaze, a ima ih dosta. Svakako da su takmičenja najveći izazov za nas, tako i festival koji je održan na Paliću pod nazivom ,,Palićke notice“. Osvojili smo drugo mesto, i preponosni smo. Idemo dalje, i čekamo nova takmičenja, i nove izazove“.

Subotica danas: Snimanje spota je takođe nešto što je aktuelno? 

Natalija Lukić: Sa velikim ponosom, i srećom očekujemo svaku zajedničku saradnju. Grupa ,,Iskon“ ove godine slavi 20 godina postojanja, a ,,Iskončići“ 15 godina. Ponosni smo na sve ove godine postojanja, i na dugu tradiciju. Ideja je bila da se obrade dve pesme. ,,Marijo beli dela kumrijo“ i ,,Gusta mi magla“. Nakon studijskog snimanja, usledilo je i snimanje spota na dve lokacije u Subotici. Nije bilo prolaznika koji nije zastao i sa oduševljenjem slušao naše ,,Iskončiće“.

Subotica danas: Šta očekuje ,,Iskončiće“ u narednom periodu?

Natalija Lukić: ,Imamo mnogo planova. Premijerno smo prikazali spot za himnu škole ,,Kizur Ištvan“ u izvođenju hora ,,Iskončići“ dok tekst, muziku i aranžman potpisujem ja. Nakon premijere spota, svakako koncerti i nastupi koji su neizostavni u našem radu, a potom u septembru i veliki koncert sa grupom ,,Iskon“ na Letnjoj pozornici na Paliću. Ipak  ono čemu se najviše radujemo, jeste, album prvenac do kraja godine. Mnogo posla, mnogo izazova. Sve ovo nam je mnogo nedostajalo u vreme pandemije. Krajnje je vreme da se vratimo na scenu i da publika sa nama zajedno uživa u svemu što radimo.