Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je spisak izuzetno nadarenih učenika i studenta kojima je, zbog ostvarenih rezultata i ispunjenih uslova, nastavljena isplata studentskih stipendija za nadarene učenike. Na spisku se nalaze imena 971 stipendiste.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imaju odlični učenici srednjih škola, od drugog razreda, koji osvoje jedno od prva tri mesta na odgovarajućem takmičenju, kao i studenti od treće godine studija, koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 i nisu gubili nijednu godinu. Da bi ostvarili pravo na nastavak stipendije za nadarene  učenike i studente poterbno je da svake godine ostvare odličan uspeh( učenici), a studenti da redovno studiraju i imaju prosek najmanje devet.

Visina stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente iznosi, 15.000 dinara za učenike,  24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Osim redovnih stipendija, Ministrstvo prosvete, dodeljuje stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente, koje se isplaću u 12 mesečnih rata.  U periodu od školske 2013/14. godine do danas, Ministarstvo je podržalo ukupno 3750 nadarenih studenata i 1362 nadarena učenika.

Listu izuzetno nadarenih stipendista možete pogledati

http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/12/Copy-of-Nadareni-stari-korisnici.pdf