Tokom vikenda prostorije Fondacije Kapetan Dragan išarane su nacističkim simbolima a kako kaže , jedan od osnivača gradskog odbora u Subotici, Danijel Janjić ovo nije prvi put. Pre mesec dana izlog prostorija poliven je kiselinom a slučaj je prijavljen policiji, koja će nadamo na osnovu snimaka sa kamere postavljene iznad lokala uskoro pronaći počinioca – kaže Janjić navodeći da nijednoj osobi zdravog razuma neće pasti na pamet da uradi nešto slično. Fondacija Kapetan Dragan, početkom novembra, pokrenuće peticiju  za oslobođenje Zvezdana Jovanovića i u Subotici a nadaju se da će sve proći bez incidenata. Ponosni smo na to jer radimo jedno veliko delo za jednog srpskog heroja, nacionalnog heroja koji se borio za našu zemlju – dodaje Janjić naglašavajući da je Fondacija u potpunosti humanitarna a ne politička organizacija, koja se brine o borcima ,o ljudima koji su zaboravljeni a dali su sve za ovu državu i za naš i narod.

Smatramo da je nepravedno ćutati kada je neko, kao Zvezdan Jovanović osuđen na 40 godina zatvora, za delo koje negira. Naime, vlast koja nas danas napada oslobodila je 1300 zločinaca koji su priznali svoj zločin, posle 19 meseci. U pitanju  su Albanci sa Kosova i smatram da je pogrešno da mi ćutimo i da naš srpski heroj kao što je i Zvezdan Jovanović sedi u zatvoru više od 18,5 godina u totalnoj izolaciji koja se po Ženevskoj konvenciji meri po principu tri dana za jedan dan što u prevodu znači da je Jovanović u zatvoru proveo do danas 60 godina, bez mogućnosti da vidi svoju decu i porodicu. Jovanović iako je isprva priznao krivično delo na suđenju je istakao da je bio primoran na priznanje i sada ubistvo tadašnjeg premijera dr Zorana Đinđića u potpunosti negira.

Daniel Janjić

Jovanoviću su upućivane pretnje na račun njegove porodice i mislim da bi svako postupio na isti način. Ja ne znam heroja koji bi mogao da žrtvuje svoje dete – rekao je još Janjić i istakao da ukoliko Jovanović negira da je počinio ovo krivično delo imaju za cilj da saznaju ko je to uradio. Janjić još navodi da je Kapetan Dragan bio pre svega prijatelj sa ubijenim premijerom koji je i sam preko Fondacije, tokom devedesetih godina, stipendirao 150 srpske dece. Pogrešno je da naše heroje gledamo na ovaj način. Zvezdan se borio i na Kosovu, i u Hrvatskoj i Bosni. Na ratištu mu je poginuo i brat kada se iako ranjen posle sahrane vratio na prvu liniju, granicu sa Albanijom. Mi ne branimo zločince, mi branimo Srbe koji su osuđeni na višedecenijske kazne bez ijednog dokaza – dodao je Janjić i pozvao pristalice da potpisom podrže peticiju za oslobođenje Zvezdana Jovanovića, kako bi se ispravila nepravda prema srpskom heroju odnosno kako bi se došlo do saznanja ko je ustvari ubio dr Zorana Đinđića.