Gradonačelnik Stevan Bakić sa saradnicima obišao je danas novootvoreni logistički centar „Terminal Su“ koji se nalazi na Bikovačkom putu i koji je izgrađen uz podršku Republike Srbije i Grada Subotice.

Sve potrebne službe za carinjenje robe nalaze se na jednom mestu i time olakšavaju privrednicima poslovanje.Samim tim, ostvareni su uslovi za izmeštanje teretnog saobraćaja iz gradskog jezgra.Tim povodom gradonačelnik Bakić izjavio je da je zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz Subotice, „Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću krajem 2019.godine završena je obilaznica oko Subotice“, te da je veliki deo teretnog saobraćaja izmešten dok je deo ipak morao da ide kroz centar grada do okončanja procedura-nastavio je Bakić.

Aleksandar Vasić vlasnik i direktor Dejan Petrović dočekali su delegaciju grada i upoznali prisutne sa detaljima logističkog centra. „Naša želja i motiv za izgradnju ovog objekta je prvenstveno  bila unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja, ali i efikasnosti u radu građana i pravnih lica u Subotici. Sam Terminal je višenamenski objekat, izgrađen po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga. Terminal je izrađen za 117 dana, a  od 01.04. 2021. svi procesi carinjenja u Subotici su  prebačeni u ovaj moderan i logistički objekat“

Naš osnovni cilj  je bio  da kolegama, inspekcijama,  carini, vozacima i ostalim partnerima  omogućimo  rad u uslovima i  po standardima  koje zaslužuju.Kompletan objekat je finansiran sopstvenim sredstvima kompanije, ali moram da istaknem  smo  imali smo imali veliku podršku grada kada je u pitanju želja da se reši problem saobraćaja i zagađenja životne sredine u našem gradu.U objektu, ukupne površine 2000m2 nalaze se: špedicije, carina, sanitarna inspekcija, ali i moderan restoran, otvoren za sve goste.U sklopu kompleksa Terminala su i dodatni sadržaji: bankomat, radionica, kupatila za vozače, prodavnica za kamionske delove, usluge pretovara, vaga, kao i usluge dezinfekcije vozila. Sve ove usluge  imaju za cilj da olakšaju poslovanje korisnicima usluga Terminala.

Terminala površine 30.000 m2 od čega najveći deo čini parking, koji je u potpunosti osvetljen. Parking prostor je komforan i organizovan po naprednom parking sistemu. Terminal raspolaže sa oko 300 parking mesta za putnička i teretna vozila

Poseban značaj ovog centra je upravo njegova lokacija: nalazi se na izlasku iz grada u neposrednoj blizini Autoputa E-75, na delu petlje Subotica–Jug.