Nakon žreba za Prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona ,43 ekipe je razvrstano u 11 kvalifikacionih grupa. Deset kvalifikacionih grupa sa po 4 ekipe i jedna grupa sa 3 ekipe od kojih je Vllaznia (ALB) imala najviše sreće i voljom žreba automatski dobila prolazak u 2. rundu kvalifikacija.

ŽFK Spartak nije bio tako srećne ruke kao Albanke. Takmiči se u 9. kvalifikacionoj grupi. U prvom krugu kvalifikacija (18. avgust) u 9. grupi se sastaju sledeći parovi:

✪ Twente (NED) – WFC Nike (GEO)
✪ Spartak Subotica (SRB) – Peamount United (IRL)

Boris Arsić je nakon žreba izjavio: „Nismo imali sreće, težak žreb za nas. Dobili smo u prvoj utakmici prvaka Irske. Vrlo nezgodna ekipa, dosta prgava i agresivna, a timski jaka. Očekuje nas baš težak posao. Ukoliko tu prvu prepreku preskočimo onda bi nas u finalnoj utakmici očekivao Tvente, prvak Holandije. To je ekipa dolazi iz ozbiljnog takmičenja, ekipa koja dolazi iz fudbalske zemlje, a u svom prvenstvu su pokazali da su bolji i od Ajaksa i od PSV, tako da imamo jedan težak zadatak pred nama. Mogli smo proći i gore, ali i bolje da smo dobili neku ekipu iz regiona. Nećemo se predavati.“