foto: ZOO vrt

Tokom noći ZOO vrt postao je bogatiji za četiri mladunčeta lava koje je na svet donela Lavica Kiara. Pol mladunčadi još uvek nije poznat ali su svi lavići u dobrom stanju. Lavica Kiara trenutno premešta mladunce sa jednog na drugo mesto – kaže nam Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u ZOO vrtu navodeći da je jasan znak da će mališani doći na svet bio kada tokom jučerašnjeg dana nije htela da uđe unutra.

foto : ZOO vrt

Mali lavići već su viđeni od strane poseilaca a možda je prava prilika da u okviru aktuelnog programa usvajanja dobiju i svog „prijatelja-usvojitelja“. Program usvajanja ne podrazumeva usvajanje životinje u pravom smislu reći i njeno izmeštanje iz ZOO vrta nego na donaciju za odabranu životinju u minimalnom iznosu od 5000 dinara.

foto: ZOO vrt

Tokom trajanja ovog programa može se usvojiti bilo koja životinja koja se nalazi u ZOO vrtu dok ukoliko se za neka za koju se  pojavi veće interesovanje  može usvojiti od strane više osoba. Usvojitelj će na osnovu sporazuma potpisanog sa ZOO vrtom dobiti tablu sa svojim imenom na kavezu „usvojene“ životinje kao i sezonsku kartu sa rokom važenja od godinu dana. Doniran novac od strane „usvojitelja“ koristiće se za obogaćivanje životnog prostora za životinju, hranilice, pojilice kao i izradu mesta za odmor i delova za igru.