U okviru  projekta Karavan kulture govora koji se, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, sprovodi u sklopu nacionalne kampanje „Negujmo srpski jezik“  a koji se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti u Velikoj većnici Gradske kuće održana je edukativna tribina o negovanju dobrih govornih navika u organizaciji Udruženja za unapređivanje i razvoj kulture javnog govora „Izražajnost“. Tribini je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je rekao da ga raduje dolazak Karavana kulture govora „Progovori da vidim ko si“ u naš grad, dodajući da je kultura govora  veoma važna za očuvanje integriteta jednog jezika. To je stvar naše kulture i identiteta, ali i pitanje ličnog razvoja svakog od nas. Pravilno i jasno izražavanje je velika prednost u svim sferama ličnog i profesionalnog života. Zato će vrhunski stručnjaci koji su deo ovog projekta zaista mnogo pomoći našim mladim sugrađanima da unaprede svoje kapacitete i pojačaju svoje samopouzdanje pred velikim izazovima koji ih čekaju u životu – istakao je Bakić.

Subotica je mešovita sredina, kazao je gradonačelnik i podvukao da kako republika, pokrajina i grad neguju srpski jezik i ćirilicu, tako isto „kroz zakonska rešenja, politike i konkretne aktivnosti čuvamo jezike i pisma nacionalnih manjina.

 Ovaj Karavan kulture govora u našem gradu dobra je prilika i da naši sugrađani iz manjinskih zajednica usavrše svoje poznavanje i vladanje srpskim jezikom, što im može koristiti u daljem životu i radu širom Srbije. Zaista je velika korist od ovog plemenitog i našem društvu veoma potrebnog projekta i želim da se zahvalim što je Subotica uvrštena u plan aktivnosti Karavana.

O neophodnosti negovanja kulture govora, odnosno lepog izražavanja, šta sve spada u  tu kulturu, na koji način ona utiče na srpski jezik i kako ispraviti loše govorne navike, na tribini su govorili master komunikolog, Slobodan Roksandić, i profesor dikcije dr Radovan Knežević dok je poznati francuski humanitarac, Arno Gujon, prisutnima u Velikoj većnici u video poruci ispričao kako je on najbolji primer da se upornošću i uz mnogo truda može dostići visok nivo kulture izražavanja, čak i kada se govori na stranom jeziku. Pored edukativne tribune, u okviru Karavana kulture govora koji se u Subotici sprovodio od 15. do 17. novembra, održane su i edukativne radionice na kojima su subotički osnovci i srednjoškolci putem praktičnih vežbi radili na razvijanju svoje kulture govora, kako da to čine na jasan, slikovit i dinamičan način i kako da eliminišu upotrebu poštapalica, skraćenica i tuđica. Učesnici radionica su na poklon od Grada Subotice dobili knjigu „Progovori da vidim ko si“ autora Slobodana Roksandića, dodatno nastavno sredstvo sa više od 20 audio i video lekcija.