Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas, u svom kabinetu, glumce Drame na srpskom jeziku Minju Peković i Srđana Sekulića, Drame na mađarskom jeziku Čabu Ralbovski i Čilu Palmer i direktora Narodnog pozorišta Subotica Miloša Nikolića a povodom izuzetno uspešnog završetka sezone.  

Danas sam imao izuzetno zadovoljstvo da se sastanem sa delegacijom subotičkog Narodnog pozorišta koji su tokom proteklih meseci  postigli fantastične rezultate, i osvojili 13 nagrada na četiri pozorišna festivala .One koje bih izdvojio u prvom redu ,to je 66. Sterijino pozorje u Novom Sadu gde je subotičko Narodno pozorište sa predstavom „Kus petlić „ osvojilo 9 prestižnih nagrada – rekao je Bakić dodajući da je prvi put u istoriji Narodnog pozorišta jedna predstava osvojila toliki broj nagrada.  Drugi značajan rezultat stiže sa  38. Nušićevih dana u Smederevu gde je predstava na mađarskom jeziku „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića takođe osvojila prestižnu nagradu. Dotakli smo se raznih tema ,pričali malo i o budućnosti i planovima jer direktor subotičkog Narodnog pozorišta ima puno ideja i energije. Grad Subotica i ja lično pružićemo najveću moguću podršku Narodnom pozorištu i njenim umetnicima ,kako bi postizali još bolje rezultate  – dodao je još Bakić i naglasio da će uskoro glumci moći da se skrase u novoj zgradi Narodnog pozorišta, kada im uslovi za rad neće biti teški kao sada. Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić zahvalio se Gradonačelniku na toplom prijemu i na podršci kako Narodnom pozorištu tako i kulturnoj sceni uopšteno u Subotici.

Zahvalio bih se svim radnicima u pozorištu jer u ovoj specifičnoj situaciji, u godini iza nas, kreativnosti u pozorištu nije manjkalo.  Zahvalio bih se svim zaposlenima na izuzetnoj sezoni koja je bila istorijska – rekao je Nikolić i najavio da za sledeću sezonu imaju nove planove i dovoljno energije. 

Potpisana su i dva važna sporazuma za Narodno pozorište i to je sa Beogradskim narodnim pozorištem,i Srpskim Narodnim pozorištem iz Novoga Sada, koji će omogućiti gostovanja naših glumaca odnosno gostvanja umetnika iz ove dve ustanove u našem gradu. Glumica srpske drame Narodnog pozorišta Minja Peković izrazila je veliko zadovoljstvo što su glumci u naš grad doneli ovoliki broj nagrada.  Mislim kultura uvek dođe na poslednje mesto, vrlo često na njemu i ostane a ovoga puta neki moj osećaj je da to neće biti baš tako i da su sad sve ove nagrade vetar u leđa i da predstoji neka nova etapa.

,