Članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić primila je juče i čestitala u ime Grada, Igoru Šikori, članu Bodi bilding sportskog udruženja Spartak koji je Evropskom prvenstvu u bodi bildingu i fitnesu u Španiji, kao reprezentativac Srbije osvojio srebrnu medalju.  Aleksić je poručila sportisti da će i u buduće imati podršku Grada kao i da je sa njim Subotica još jednom potvrdila da je grad sportova. Velika nam je čast što je Subotica imala predstavnika i na ovakvom prestižnom takmičenju. Igor Šikora je danas naš gost , naš sportista koji nam je učinio veliku čast time što je osvojio medalju ispred Grada Subotice odnosno reprezentacije Srbije – rekla je Aleksić i poželela Igoru još mnogo nagrada. Igor Šikora zahvalio se na toplom prijemu i sa oduševljenjem istakao da je iznenađen interesovanjem medija za ovaj sport i rezultat koji je ostvario, dodajući da to ranije nije bio slučaj. Šikora je boravio u Španiji (Santa Suzana), od 13. do 18. maja gde je sa Evropskog prvenstva gde je u kategoriji gyms classic body bilding osvojio srebrnu medalju.

Rezultatom jesam zadovoljan. Uvek ostaje mala doza razočarenja i žaljenja za prvim mestom ali da mi je neko ponudio i peto ili šesto  mesto ja bih potpisao jer to je mesto koje donosi međunarodnu stipendiju – rekao je sportista dodajući da se nada će ovim ezultatom ispisuje istoriju ovog sporta u svojoj Subotici, gde već osam godina živi, radi i trenira. Igor Šikora je četvrti na svetu, što je u Srbiji u seniorskoj konkurenciji, poslednjih 30 godina, najveći rezultat na svetskim prvenstvima kad su muškarci u pitanju  i kako kaže motivisan je i dalje. Sledeće godine sa Svetskog prvenstva u Rumuniji pokušaću da donesem zlatnu medalju jer sam shvatio da samo veliki ciljevi mogu da donesu velike rezultate. Za potrebe ovog takmičenja Igor je skinuo čak 35 kilograma, za četiri meseca a na takmičenje je išao srcem. Bodi bilding klub u Subotici osnovan je krajem 2019. godine na predlog Javnog sekretara Sportskog saveza Srbije, Gorana Marinkovića a već u prvoj takmičarskoj sezoni bili smo 4. ekipa na državnom prvenstvu, sa osvojene dve zlatne i jedne bronzane medalje, što je izuzetan rezultat – kaže Igor i dodaje da bi voleo kada bi više Subotičana izrazilo želju da se takmiči za klub i bavi se ovim sportom.

U ovu granu sporta spada i dečiji fitnes, koji je trenutno najpopularniji sport u Evropi. To nije prikazivanje mišića to je jedan deo u kom se ocenjuje  kako su deca građena ,dok se u drugom delu boduje plesna, ritmička tačka . Deca već od 7 godina imaju svoje kategorije dok za takmičarski bodi bilding i fitnes idu juniorske kategorije, od 15 godina do 23 , od 23-40 su seniori a preko 40 veterani.