Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj I izražavaju saučešće porodicama nastradalih sa nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati.

Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kad zavisiš od pomoći drugih, predsednica HNV-a Jasna Vojnić i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, razgovarali su sa županom Sisačko-moslovačke županije Ivanom Žinićem i predsednicom županijske skupštine Ivankom Roksandić kada su uputili reči podrške i solidarnosti. U razgovoru su iskazali spremnost za pružanje pomoći stradalima u ovoj županiji.

U dogovoru ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se prikupljati isključivo finansijska pomoć jer, kako kažu iz pogođenih područja, osnovnih potrepština sada imaju dovoljno. Hrvati u Srbiji prikupljaće novčanu pomoć preko računa Fondacije „Cro-fond“ sa naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“.

Uplate se vrše na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.