Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić se u raznim režimskim tabloidima i portalima, svojim izjavama sve češće ističe kao dušebrižnik članova porodice predsednika Aleksandra Vučića, počev od podrške njegovom ocu Anđelku Vučiću, da iz „borbe sa koronom izađe kao pobednik jer za Vučiće predaja nikada nije bila opcija“, preko slične podrške bratu Andreju kada je bio hospitaliizovan zbog korone, pa sve do najnovije izjave u kojoj glorifikuje onlajn govor predsednika Vučića pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih Nacija, u kojem je „nadmoćno raskrinkao sve antisrpske teze koje su bezuspešno pokušali da plasiraju svetskoj javnosti razni mračni centri moći“. Usled ovakvog, u istoriji grada Subotice nezabeleženog, sramotno podaničkog i poslušničkog odnosa gradonačelnika Subotice prema predsedniku Srbije i SNS, aktuelnom gradonačelniku Stevanu Bakiću postavljamo sledeća pitanja:

*gospodine Bakiću, da li ste Vi postavljeni na mesto gradonačelnika da biste se bavili visokom politikom i hvalospevima predsedniku Vaše stranke, ili ste tu da polažete račune građanima Subotice, rešavavajući njihove svakodnevne probleme?

*da li je do Vašeg kabineta doprla informacija da je subotičku bolnicu u zadnje četiri godine, otkad traje mandat direktora bolnice kojeg je Vaša stranka postavila na tu funkciju, trajno napustilo 14 lekara specijalista? Ko će umesto tih lekara, gospodine Bakiću, lečiti građane Subotice? Da li je to možda Vaš tim od 90 botova koji botuju sa svojih radnih mesta koje, pak,  plaćate novcem svih građana Subotice?

*da li ste upoznati sa činjenicom da jedan nemali broj vaspitačica koje savesno i profesionalno rade sa našim najmlađima u predškolskoj ustanovi “Naša radost”, rade na određeno i duže od 10 godina, tako što im se Ugovor o radu produžuje na svaka dva meseca?

*šta je sa čuvenim “Aqua parkom” na Paliću, čije ste otvaranje najavili prošle godine u septembru za mart 2021. godine? Ištvan Pastor u izjavi datoj RT Vojvodina u aprilu ove godine najavljuje osnivanje budžetske inspekcije koja bi trebalo da napravi presek stanja i istovremeno obznanjuje da nedostaje 400 miliona dinara za završetak radova! Kakva je to projektna dokumentacija da šest meseci pre najavljenog otvaranja kompleksa niste mogli da ustanovite da za završetak radova nedostaje neverovatnih 3.5 miliona evra? Ili je pak možda neko od Vaših lokalnih naprednjačkih funkcionera dobio poklon za svadbu, kao vaš kolega Aleksandar Jovičić, predsednik beogradske opštine Palilula? Da li je 3.5 miliona evra dovoljan razlog zbog kojeg svako malo upućujete hvalospeve predsedniku Vaše stranke, pa i članovima njegove uže porodice?! Ukoliko mislite da treba da se bavite hvalospevima Aleksandru Vučiću, a ne da rešavate goruće probleme građana Subotice, od kojih smo ovde naveli samo jedan mali deo, onda je trebalo da se kandidujete za poslanika tzv. Narodne skupštine, pa da zajedno iz klupe, u društvu sa Atlagićem, Kebarom, Langurom i ostalim tzv. narodnim poslanicima, učestvujete u horskom veličanju lika i dela Aleksandra Vučića.

*saopštenje preneto u celosti