Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas Dnevni boravak za mentalno nedovoljno razvijena odrasla lica koji funkcioniše u okviru Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Lokalna samouprava nastoji da unapredi uslove za rad Dnevnog boravka za odrasle u Banijskoj ulici, jer je reč o objektu od životne važnosti kako za korisnike, tako i za njihove roditelje koji znaju da su njihova deca u lepom ambijentu, u prirodi i miru i sa stručnim i posvećenim osobljem – rekao je Bakić i istakao da je Grad ove godine finansirao rekonstrukciju krova sa tri miliona dinara dok je prošle godine urađena  kompletnu ograda oko objekta, a 2019. betornirano  dvorište sa stazama.

Ove godine izdvojili smo ukupno 13 miliona i 205 hiljada dinara za rad Dnevnog boravka u Banijskoj i tako ćemo i nastaviti u godinama koje dolaze, da pojačavamo redovno finansiranje i tražimo uvek nove projekte kroz koje možemo da unapredimo uslove za korisnike i zaposlene. Moja današnja poseta je snažna poruka da nisu sami, da je njihov grad uz njih i da će tako biti i u budućnosti – naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Dnevni boravak u Banijskoj ulici postoji od 1968. godine i jedan je od najstarijih u zemlji. Od 2015. godine je pod upravom ‚Kolevke‘  i od tada su njegovi kapaciteti značajno unapređeni. Ovde radi petoro vrhunskih  profesionalaca, a pod ugovorom je trenutno 38 korisnika usluga ovog objekta