Tom prilikom gradonačelnik Bakić je istakao ogromnu važnost ovog događaja ne samo za stanovnike naselja Prozivka već i za meštane susednih mesnih zajednica.
„Danas je izuzetno važan dan, ne samo za Prozivku, već za celu Suboticu. Dan koji se čekao trideset godina, da konačno, ovo naše najveće gradsko naselje ali i susedne mesne zajednice, dobiju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti. Objekat ambulante, na kojem su danas počeli radovi, opsluživaće hiljade Subotičana. Zgrada će biti površine 380 metara kvadratnih, sa četiri ordinacije, salom za intervencije i EKG dijagnostiku, toaletima, kancelarijama i pomoćnim prostorijama“, objasnio je gradonačelnik Bakić.


Prostor će, kako je rekao Bakić, biti organizovan po najvišim standardima rada u zdravstvu, a objekat će imati i svoj parking i posebne ulaze za pacijente i osoblje. Kraj radova se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.
„Sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i iznose nešto preko 60,6 miliona dinara sa PDV-om“. Želim ovom prilikom da se zahvalim vladinoj kancelariji, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je takođe uključeno, što su prepoznali važnost ovog projekta i sve ono što će njegova realizacija doneti Subotici“, naglasio je Bakić.


Ova ambulanta omogućiće, naveo je Bakić, rasterećenje Opšte bolnice, veću dosupnost zdravstvene zaštite za hiljade građana, uređenje jednog praznog i neiskorišćenog prostora, nova radna mesta, što govori o važnosti javnih radova i o ispravnosti politike ulaganja u zdravstvo i druge javne usluge.
„Ponosan sam na činjenicu da se to danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, radi na sistemski način, kroz projekte, po prioritetima, a ne po željama uticajnih pojedinaca ili nekim neformalnim merilima. Kancelarija za javna ulaganja ima izuzetno strog kriterijum, usled kojeg podršku dobijaju samo zaista dobri projekti, poput ovog“, istakao je Bakić.
On je dodao i da Subotica ima dobru saradnju sa Kancelarijom i ministarstvima i da se podrška najbolje ogleda u primerima Hemijsko-tehnološke škole i Doma za decu „Kolevka“
„U planu je nastavak saradnje oko Hemijske škole, a apliciramo i sa projektima za Tehničku školu „Ivan Sarić“. U pripremi je završetak izrade projektno tehničke dokumentacije za Opštu bolnicu Subotica, završena je i dokumentacija za totalnu rekonstrukciju Gradskog stadiona. Sve je to preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Danas možemo slobodno da kažemo, Subotica je grad perspektive i budućnosti, u koji se ulaže i u kojem vidimo najbolje primere saradnje republičke, pokrajinske i lokalne vlasti“, zaključio je gradonačelnik Bakić.

Direktorica Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković zahvalila se gradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Kancelariji za javna ulaganja što su prepoznali potrebu izgradnje jednog ovakvog objekta.
„Svi smo mi u Domu zdravlja danas veoma zadovoljni, dobijamo modernu, savremenu ambulantu gde će biti pravo zadovoljstvo pružati i primati zdravstvene usluge. Biće to ambulanta koja će u velikoj meri rasteretiti ambulante u okolnim mesnim zajednicama. U novom objektu će raditi osam timova, četiri u prvoj i isto toliko u drugoj smeni“, rekla je Beoković.