Božićno – novogodišnje ukrašavanje obuhvatilo je ukrašavanje centralnog  gradskog jezgra i 11 van gradskih  mesnih zajednica.  Ukrasilo se sa oko 1100 ukrasa.  Ukrašavanje je počelo ove godine ranije, početkom oktobra, iz razloga smanjenog broja  ekipa na terenu, u proseku jedna ekipa.

Novogodišnja rasveta se svake godine uključuje 5. decembra, a isključuje 15. januara. Ukrasi se postavljaju na stubove javnog osvetljenja, fasade, drveća, sajle i postolja.

Grad je postavio jelke ispred Gradske kuće i ispred katedrale na Trgu žrtava fašizma. Jelke su kao i prethodnih godina dobijene kao poklon od građana Subotice. Veliki novogodišnji ukrasi figure „Meda sa poklonom“, „Porodica Sneško Belić“, „Veliki i mali jelen“ i „Deda mraz“ prethodnih godina postavljani su na travnjak pored spomenika Svetog trojstva. Pošto je na travnjaku zasađena mlada trava kojoj smeta gaženje i itisoni koji se postavljaju ispod figura ove godine velike figure nisu postavljene na ovaj travnjak.

S obzirom na zahteve mesnih zajednica koji su dolazili u prethodnom periodu i nepovoljnu epidemiološku situaciju (poželjan je manji broj ljudi na jedno mestu) ove godine figure su postavljene na više lokacija.  „Meda sa poklonom“ postavljen je na Radijalcu u blizini fontane Olimpijcima, „Porodica Sneško Belić“ postavljena je na šetalištu MZ „Prozivka“ , „Veliki i mali jelen“ postavljeni su na plato ispred spomenika Svetog trojstva, a „Deda mraz“ će biti postavljen pored jelke ispred Gradske kuće – navodi se u saopštenju JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.