HUMANA SUBOTA – “DAJ KRV. NEKA SVA SRCA KUCAJU”

Subotica Danas

U subotu 12. juna 2021. godine održaće se tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Subotica, pod nazivom “HUMANA SUBOTA” u periodu od 09.00 do 13.00 časova na Velikoj terasi na Paliću. Ovo je 19. akcija po redu.

Akcija će se sprovesti u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Akciju će, svojim prisustvom i angažmanom, podržati i Zavod za javno zdravlje Subotica kao i Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti pružajući zainteresovanim građanima besplatne zdravstvene preglede (određivanje indexa telesne mase, merenje visine i telesne težine, metabolička starost organizma, merenje ugljen-monoksida  u izdahnutom vazduhu kod pušača, merenje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, kao i krvnog pritiska).

Na  dan  akcije, uz  prikaz  knjižice  dobrovoljnog  davaoca, SUTRANS će obezbediti besplatan prevoz autobuskom linijom br. 6 od 08,00 do 15,00 časova.

Doručak će se služiti od 09.00 do 10.00 časova.

U  10.00 časova  za sve dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica služiće se tradicionalni ručak-vojnički pasulj, a dobrovoljnim davaocima obezbeđen je i zahvalni doručak uz, sada već, tradicionalnu podršku Udruženja pčelara “Pčela” .

Za dobrovoljne davaoce krvi postoji mogućnost vožnje katamaranom.

Slogan akcije je :  „Daj krv. Neka sva srca kucaju. “