Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj proslavila je dva jubileja odnosno 70 godina od početka rada škole odnosno 65 godina kako nosi naziv po pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju. Imali smo sreću da prošle nedelje još nije bilo onlajn nastave pa su ovom prilikom održani „Zmajevi dani“- kaže nam Klaudia Gubić Šelken , dorektorica škole ističući da su se tokom protekle nedelje svaki dan održavale aktivnosti posvećene ovom velikom pesniku. Priredba za decu i roditelje, zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine opravdano je izostala ali su zato deca uzela učešće na likovno-literarnom konkursu i to učenici od prvog do osmog razreda odnosno učenici od četvrtog do osmog razreda.

Konkurs je ove godine bio proširen i na vrtiće iz kojih nam je pristigao značajan broj radova od kojih će najbolji biti nagrađeni – dodaje Šeljen ističući da će ove godine izostati programska aktivnost „Korak do škole“ u okviru kojeg škola mališanima u vrtiću otvara svoja vrata.

U okviru aktivnosti povodom Dana škole đački parlament snimio je film „Nedeljom dok klupe spavaju“ dok su učenici trećeg i četvrtog razreda uzeli učešće u kvizu „Šta znaš o Zmaju“  u okviru kojeg će oni najbolji takođe biti nagrađeni. Takođe učenici su se takmičili i u uređenju panoa u svojim učionicama dok će onaj najlepši takođe biti nagrađen.

U OŠ Jovan Jovanović Zmaj , prema rečima direktorice ima zaraženih virusom Kovid-19 i među nastavnim kadrom i među učenicima što kako kaže otežava funkcionisanje škole. Imamo 3 zaposlena koja su zaražena virusom što svakako otežava funkcionisanje škole jer je teško naći zamenu dok sa petkom imamo 31 učenika koji je bio u izolaciji. Ipak sve funkcioniše jer nastavnici koji su izolaciji a nisu zaraženi nastavu drže na daljinu.