Subotica danas: Sa obzirom da ste, do sada, u klubu bili pomoćni trener, da li to, od samog starta  predstavlja mogućnost za stvaranje dobrih rezultata odnosno šta je potrebno za postizanje dobrih rezultata?

Dejan Srdić:  Rekao bih sve po malo. Možda selekcija igrača. To je jedna od bitnih stavki, a opet neke stvari unutar kluba na relaciji igrač – trener, da ne kažem i drugih ljudi zaposlenih u klubu,od predsednika do maltene sekretara.  U svakom slučaju  sve to dovodi do jednog pozitivnog rezultata.  Verujem da će to sve biti kako treba. To što sam bio pomoćni trener u protekle dve i po godine  u ovom slučaju samo je olakšavajuća okolnost jer ipak većinu igrača znam.

Subotica danas: Da li Bačka može u sledećoj sezoni da se bori za ulazak u Prvu ligu Srbije?

Dejan Srdić:  Zanimljivo pitanje. Sa ove tačke gledišta, u ovoj polu sezoni,  to je nemoguća misija jer je nama trenutno glavni cilj  opstanak u Srpskoj ligi Vojvodine. Mi trenutno imamo informaciju da šest klubova ispada iz lige, pa je sve jasno. Moramo da se organizujemo i skoncentrišemo na taj cilj. Mi smo trenutno 16. na tabeli i situacija je prilično teška ali u svojoj igračkoj karijeri ja sam uvek išao napred. Volim izazove i rad pod pritiskom i nadam se da ću tu moju energiju uspeti da prenesem i na igrače sa obzirom da oni poštuju mene i moj rad kao i ja njih. Nadam se da bi to mogao da bude zamajac za neke dobre ekipne stvari. Realno u ovoj situaciji, vraćanjem u klub igrača Anđića, Krmara i Dunjića, u zimskom prelaznom periodu ,mislim da je klub uradio dobru stvar tako da je ostvarenje cilja obaveza svakog igrača i zaposlenog u klubu. Dakle, ulazak u Prvu ligu u ovom momentu jeste daleko ali realno je da ovaj grad, pored jednog superligaša kao što je Spartak, zaslužuje da ima još jedan klub. Sa obzirom da i sad imamo sasvim korektnu saradnju sa Spartakom, dogovorili smo da, za ovaj prelazni rok, uzmemo golmana Stajkovića iz omladine. Skroz je zanimljiva priča i bilo bi dobro za Suboticu da se to jednoga dana desi.

Subotica danas: Kakva je vaša komunikacija sa pomoćnim trenerom?

Dejan Srdić: Komunikacija u stručnom štabu mora da bude na visokom nivou kao i mora postojati poštovanje  članova stručnog štaba prema igračima odnosno igrača prema članovima stručnog štaba. Očekujem dobru saradnju i mislim da tu neće biti nikakvih problema zato što poznajem tu decu. Igrači su broj jedan, oni su ti koji rešavaju neke stvari, a mi smo tu da pomognemo ,savetujemo, da spremimo, pokušamo, zategnemo  i utreniramo. Igrači su ti koji rešavaju na terenu.

Subotica danas: Kratak osvrt na vašu karijeru.

Dejan Srdić: Ja sam dete Crvenke. Paralelno uz fudbal bio sam u školama prvak Vojvodine u trčanju ali je ljubav prema fudbalu bila jača. Sa 16 godina  igrao sam u prvoj ekipi u Međurepubličkoj ligi u SFRJ. Od 11 igrača, tada u Crvenki , 7 igrača otišlo je u Evropu, da igra u Prvim ligama od Turske, Slovenije  Švedske, Belgije itd. Imao sam selektivne nastupe za državu u kojoj smo bili nekada kao i kapiten reprezentacije Vojvodine više puta. Potom odlazim u Vrbas, zatim u Mađarsku, u Segedin pa u Debrecen, gde smo igrali Ligu šampiona. Pored mene, jedinog Srbina u timu, igralo je pet igrača iz  A reprezentacije Mađarske, pet  olimpijskih reprezentativaca Mađarske, pet mladih reprezentativaca Mađarske. Potom odlazim u  Šopron pa u  Maribor u Sloveniju, gde smo uzeli titulu potom Švedska ,Finska, i dva kluba u Bosni i Hercegovini. Prošao sam 5 zemalja i osam godina proveo u inostranstvu. Igrao sam na poziciji centralnog veznog igrača, polušpic. Leva noga prekidi, korneri, ideja, čuvanje lopte,to su bile neke moje karakteristike,to sam uglavnom u svim ekipama izvodio.