Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić  i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević obišli su danas Privredno društvo za upravljanje Slobodnom zonom Subotica da bi potom obišli kompaniju „Ametek“. Današnja poseta ima pre svega za cilj da damo podršku, jer je Slobodna zona  jedna od glavnih generatora zapošljavanja na teritoriji Subotice odnosno  na teritoriji cele AP Vojvodine – rekao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turiza, dodajući da se iz Slobodne zone u gradski budžet, godišnje, slije 7 miliona evra. Slobodna zona zapošljava preko 6500 ljudi i u ovom gradu generiše razvoj stanjogradnje –  dodao je Ivanišević i istakao da je na sastanku dogovoreno da resorni pomoćnik za privredu bude član radne grupe, koja će zajedno sa rukovodstvom zone razviti novu strategiju za buduće aktivnosti i razvoj. Slobodna zona Subotica je jedna od većih zona po veličini i od izuzetnog strateškog značaja. Prostore se na 72ha, 14ari i 28kvm, najvećim delom u Subotici a ima jedan deo i u Kikindi. U sklopu slobodne zone funkcioniše devet kompanija dok van režima slobodne zone a u sklopu industrijske zone Mali Bajmok  funkcioniše kompanija Gordon (Calcedonia).

Ispred grada, mogu da se zahvalim kompaniji Ametek za sve što je uradila do sada . Sa obzirom na okolnosti u prethodnih godinu i po dana oni nisu prestajali sa radom. Imali su smanjen intezitet ali su proces rada nastavili i sada se ponovo vraćaju na onaj period pre pandemije – rekao je Gradonačelnik Stevan Bakić dodajući da je tema na sastanku bila i buduća saradnja i unapređenje rada. Direktor Slobodne zone, Saša Gravorac zahvalio se na današnjoj poseti i istakao da su danas na sastanku definisani novi pravci, strateška opredeljenja i put kojim treba da ide slobodna zona .

Slobodna zona je dostigla određeni nivo i u saradnji sa našim osnivačima definisali smo nove pravce ,izneli smo naša gledišta vezana za budućnost razvoja Slobodne zone i dobili  podršku – rekao je Gravorac ističući da je današnja poseta uvodu jednu trajnu komplementarnu saradnju grada, pokrajinskog sekretarijata i zone. Na desetogodišnjoj podršci zahvalio se i jedan od direktora kompanija Ametek Siegfried Held.