Nakon 16 meseci zajedničkog prolaženja kroz izazove koje nam je pandemija kovid 19 nametnula kao društvu, gradu, našoj državi i celokupnom čovečanstvu, konačno možemo da kažemo da je ovo jedan od koraka ka normalizaciji i normalnom životu. Cvećem se izražavaju emocije i cveće sigurno unosi posebnu atmosferu na centralni gradski trg, istakao je Srđan Samardžić.

Uz izražavanje zahvalnosti Gradskoj upravi Grada Subotice što je prepoznala značaj jedne ovakve manifestacije, organizator cvetne pijace Dušan Kontić, iz Sombora, naglasio je da je subotička lokalna samouprava primer kako polako i blago treba da se otvaramo i da se vraćamo u neki normalan život.

„Zahvalio bih se i izlagačima i prisutnim medijima na interesovanju za ovu manifestaciju. Tu su 22 izlagača. Prisutna su dva uvoznika, a ostalo su proizvođači cveća, među njima i najveći proizvođač muškatli u Srbiji. Ove godine vegetacija je kasnila oko mesec i po dana i zbog vremenskih prilika ljudi nisu mogli ranije da izvade cveće iz staklenika, pa je i to uticalo da manifestacija bude malo pomerena“, rekao je Kontić.

Pored cvetne pijace na Trgu slobode, i na šetalištu na Trgu republike održava se tradicionalna regionalna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“.

Izvor: subotica.rs

Foto: Igor Preradović