Dr Nenad Ivanišević u radu Gerontološkog centra postavio je standarde koje nove rukovodstvo , kako kaže, neće menjati. Trenutno, iako izolovani, zbog propisanih mera zaštite od covida u Gerontološkom vlada predpraznična atmosfera.  Mi smo u kićenju jelki dok radni terapeuti u svakodnevnoj komunikaciji sa korisnicima pokušavaju da im nadomeste nemogućnost izlazaka, koji im nedostaju– kaže nam direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović dodajući da su sve aktivnosti prilagođene situaciji. Dosta je teško organizovati neke aktivnosti ali nam tehnologija u svemu pomaže. Tako smo nedavno održali takmičenje u kvizu kao i takmičenje u bridžu.

Potražnja za uslugom nega u kući je uvek je veća nego što Gerontološki centar može da pruži ali se, kako kažu, trude da dođu do svakog korisnika kome je ova usluga potrebna.

Među zaposlenima imamo zaraženih ali su oni odmah udaljeni sa posla kao i svi kontakti koji se odnose na njih – kaže još Brankica Tešanović dodajući da se sve propisane mere  primenjuju od prvog dana od kada je počela pandemija virusa covid-19 dok svaki zaposleni prolazi kroz posebne procedure dolaska, odlaska ili izlaska sa posla. Dosta projekata je započeto sa kojima će se nastaviti kada se za to pruži prilika a trenutno je toku rekonstrukcija spoljnog dela Doma Dudova šuma sa obzirom da su radovi koji su predviđeni unutra odloženi za vreme kada mere popuste.