I nekako, nastavljamo da putujemo kroz prelepu Bosnu i odlazimo do mesta Visoko, 30 km severozapadno od Sarajeva gde se nalaze čuvene „Bosanske piramide“ gde se, možemo reći, danas nalazi jedna od najaktivnihih arheoloških lokacija na svetu. Kada je dr Semir Osmanagić, 2005. godine, prvi put došao u grad Visoko, kako bi posetio Muzej, ono što  je zaintrigiralo  njegovu pažnju jeste prirodno uzvišenje, brdo geometrijskog oblika piramide. Uzeo je kompas i ustanovio da ova brda svakako nisu delo majke prirode jer ih ona ne može napraviti sa stranicama sveta, bridovima i perfektnom orijentacijom tvrdeći da je to ipak uradila inteligentna ruka čije je delo nakon hiljada godina prekriveno vegetacijom. Ove piramide, imaju neverovatne sličnosti sa egipatskim koje su zbog nedostatka kiša ostale u svom izvornom stanju dok identične piramide poput ovih u Bosni mogu da se nađu u Kini i Meksiku. Ipak ostajemo u Bosni na brdu Visočica ili kako ga još zovu „Piramida Sunca“.

Bosanska piramida sunca od podnožja do vrha visoka 220 m u odnosu na Keopsovu koja je 147  a mi odlučujemo da se upustimo u malu avanturu i uz pratnju vodiča uđemo u čuvene tunele. Neki već dobro poznaju zone kretanja i u tunele ulaze zarad meditacije i koračaju stazama „zdravlja“ dok nas koji prvi put ulazimo kroz tunele vodi vodič. Ulazimo u podzemni lavirint Ravne, čak 30 metara ispod zemlje, koji se pruža desetinama kilometara a ujedno je i najveća mreža tunela koja je građena ispod bilo kojih piramida u svetu. Zaustavili smo se ispred  mega keramičkog bloka građenog, je li sasvim logično, od keramike, a energiju nije bilo moguće ne osetiti. Uzorci sa bloka poslati na Institut za atomsku fiziku u dve analize samo su opet naučno dokazali da se ovde ne radi o običnom kamenu nego da je u pitanju keramika. Dokaz da je neko u davna vremena znao da pomeša različite vrste materijala i napravi blok koji je lociran tačno iznad dva podzemna vodena toka gde se opet logično oslobađa velika količina energije.

Na ovom mestu merene su različite elektromagnetne i ultrazvučne frekvencije a izmereno je 28 kHz elektromagnetna frekvencija koja je jako dobra za čoveka i 28 kHz ultrazvučna frekvencija što predstavlja frekvenciju levitacije. Zato pola sata biti u tunelu pored mega keramičkog bloka jeste opuštanje i balans za um, telo, duh i dušu. I takvih blokova ima, duž tunela u obliku jajeta, teških i do 350 kg koja u kosmičkom smislu u stvari predstavljaju simbol procesa rađanja što je još jedan naučni dokaz da je sve ovo izgradila inteligentna ruka , možda inteligentnija nego ova naša danas. Za nekog je danas ipak ovo samo komad kamena i neka bude tako ali verovati da je sve energija ne sme i ne može biti zabranjeno jer ćemo samo na taj način upoznati našu divnu planetu i živeti sa njom u harmoniji. I dok stavljamo akcenat na energetske tokove moram naglasiti i lekovitost tunelske vode koju ljudi konzumiraju. A i to je naučno dokazano jer u ovoj vodi nema mikroba, virusa a voda je perfektno čista sa odličnim ph faktorom 7,4 -7,6 što se poklapa sa ph faktorom naše krvi. I to je nekako prosto tako, voda formira pravilnu geometrijsku strukturu, kao da ima kvarcne kristale jer se radi o energetski živoj i sretnoj vodi. Različita mišljenja postoje pa čak i da je ovo samo dobar marketinški trik  a dr Osmanagić kaže da su ipak to samo mišljenja koja su u nauci beznačajna jer se uvek računaju samo naučni dokazi. A njih ne nedostaje. U ovom slučaju tu je geoemtrija piramida, orijentacija stranica, u piramidi su prolazi a ispod piramida tuneli i ovde se očigledno radi o građevinskom kompleksu. Vodeni tokovi ispod piramida oslobađaju različite vrste energija, kao i željezna ruda koja oslobađa elektromagnetizam. Piramida pojačava te energije i postaje energetska mašina koja je napravljena da traje i služi hiljadama godina. Izbor je ipak na onima koji u Visoko dođu i posete neke od Piramida Sunca, Zmaja, Ljubavi, Meseca. Neka to bude samo jedno kratko putovanje nadomak Sarajeva, neka bude atraktivna turistička destinacija. Neka bude Vaša staza zdravlja i potpunog balansa. Kao što je to ona predstavljala za nas.

PREVIOUS ARTICLE

SARAJEVO, LJUBAVI MOJA